Olivér
4 °C
8 °C

Júniusra halasztják a Lewis-Tyson összecsapást

2002.02.17. 16:47
A címvédő Lewis menedzsere szerint júniusban mérkőzhet meg egymással a WBC nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki övéért Lennox Lewis és Mike Tyson. Az időponton túl egyelőre még a helyszín is kérdéses, mivel botrányos magatartása miatt egyelőre több állam is megtagadta a versenyzői licencet Tysontól.
Áprilisra tervezték, de valószínűleg csak júniusban rendezik meg a Lennox Lewis- Mike Tyson profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzést. Adrian Ogun, a profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Lennox Lewis menedzsere szerint leginkább attól függ a mérkőzés létrejötte, hogy Tyson össze tudja-e magát szedni a kijelölt időpontig.

Áprilisra tervezték, júniusban mérkőzhetnek

Az eredeti időpontot azért kellett módosítani, mert még januárban Tyson tömegverekedést provokált New York-i sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy a Boksz Világtanács (WBC), valamint a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú bajnoki címét birtokló Lewis-szal április 6-án, Las Vegasban méri össze erejét. A botrányba fulladt sajtótájékoztatón a két ökölvívó is egymásnak esett, és Tyson a küzdelemben ellenfele combjába harapott.

A nagy sajtóvisszhangot kiváltó eset után hiába kért bocsánatot Tyson, Nevada állam visszavonta versenyzői engedélyét, így a Las Vegas-i mérkőzésnek búcsút inthetett. A kaszinóváros visszalépése után megtagadta a licenc kiadását Texas és Georgia is, ezért felmerült, hogy esetleg az Egyesült Államokon kívüli keresnek új helyszínt.

Még nincs helyszín

Szóba került, mint lehetséges helyszín Dánia fővárosa, Koppenhága, a dél-afrikai Johannesburg, és Bejrút ám mindannyiszor rövid időn belül kiderült: egyik várossal sem sikerült megállapodni. Ráadásként, Lewis is bejelentette, hogy nem kíván minden áron Tysonnal bunyózni, helyette inkább Chris Byrddel, az IBF-ranglista szerinti hivatalos kihívóval mérkőzne.

Ogun szerint, ha Tyson megfelelő állapotban lesz, akkor létrejön az összecsapás, és azt minden bizonnyal az Egyesült Államok valamelyik városában rendezik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?