Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Lewis szex nélkül készül Tyson ellen

2002.03.03. 15:57
Lennox Lewis, a WBC és az IBF brit nehézsúlyú ökölvívó világbajnoka kijelentette, hogy a nyár elején esedékes Mike Tyson elleni összecsapása előtt két hónapig nem létesít semmilyen szexuális kapcsolatot. Az angol öklöző úgy véli, ez segíti a gyorsaságát és a reflexei is jobban működnek majd.
Amikor január 22-én tömegverekedésbe fajult Lennox Lewis és kihívója, az amerikai Mike Tyson New York-i sajtótájékoztatója, sokáig úgy tűnt meg se rendezik az összecsapást. Amerikában több állam is elhatárolódott Iron Mike viselkedésétől, szerintük képtelen sportemberként viselkedni, képtelen uralkodni érzelmein. Az esetleges helyszínek közül szóba került Pekingtől kezdve Bukaresten át Dél-Afrikáig tucatnyi hely, ám megegyezés sehol nem született.

A jelen állapot szerint az év összecsapásának titulált meccset végül mégis az Egyesült Államokban rendezik meg, és Lewis igen különleges módját választotta az energiái megtartására. A WBC és az IBF brit nehézsúlyú ökölvívó világbajnoka ugyanis úgy döntött, hogy a Tyson elleni mérkőzése előtt két hónapig nem létesít szexuális kapcsolatot.

- Visszafogom magam a felkészülés során - mondta a 36 éves klasszis. - A társam nem lesz velem, én pedig fegyelmezett vagyok. Szó sem lehet arról, hogy bármire elpazaroljam az energiámat a csata előtt.

Lewis úgy gondolja, hogy a megtartóztatásnak köszönhetően a nyár eleji összecsapáson - melyet eredetileg április 6.-ra, Las Vegasba terveztek, és amely a profi boksz történetének legdrágább összecsapása lesz - sokkal gyorsabb lesz, és a visszafogott életmód javítja a reflexeit is.

Kérdés, mit szól hozzá a felesége. . .

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!