Erdei: Még nem vagyok felkészülve 12 menetre

2002.03.13. 11:11
Erdei Zsolt szombaton kilencedik alkalommal lép a kötelek közé a profik között. Madár eddigi imponáló mérlege (8 győzelem-6 KO) folytatásában bízik, bár tisztában van vele, az amerikai Anthony Stephens személyében pályafutása legjobb ellenfelével találkozik.
Erdei az Index érdeklődésére elmondta, nem szabad lebecsülni az amerikait. Hiába 37 éves, eddigi eredményei - háromszor bokszolt világbajnoki övért, ám mindannyiszor kikapott - tiszteletet parancsolóak. "Madár" szerint a korával sem kell sokat foglalkozni, egy rutinos jó bunyós, és mint Foreman példája bizonyítja, 40 körül is lehet valaki az élmezőny tagja.

Erdei Zsolt
Az Universum Box Promotion immáron egyedüli magyar öklözője azonban úgy véli, jobb, gyorsabb a tengerentúli bokszolónál. Erőállapotára jellemző, már egy hete úgy érzi, bármikor képes lenne a nyolc menetre.

Amatőr világbajnokunk arra a kérdésre, hogy mikor öklözhet címmeccsen, mindössze annyit mondott: Az év végén, de inkább a jövő év elején már számításba jöhet egy címmérkőzés, ám azzal tisztában van, jelenleg még nincs felkészülve egy tizenkét menetes ütközetre. Hat, esetleg nyolc menetben már bárkivel összemérné az erejét, ám egy tizenkét menetes összecsapás jelenleg még sok neki.

Szombaton azonban nyolc menet vár rá, így csak a győzelem az elfogadható számára, és biztos benne, hogy Stephens jelenlegi mérlege (30 győzelem (18 KO) 11 vereség, 2 döntetlen) egy vereséggel bővül.

Erdei nem érzi, hogy valami változott volna körülötte és a megítélése körül azok után, hogy Kovács István bejelentette pályafutása befejezését. A pontos részleteket nem tudja, de szerinte Kokó kihozta pályafutásából, amit ki lehetett. Szerinte is nehéz a csúcson abbahagyni, és ha összejönne neki a világbajnoki cím, ő is szeretné egy párszor megvédeni azt.

Hazajövetel- ezúttal nem örömmel
A találkozó után pár napra hazautazik, bár erről szívesen lemondana, hiszen menyasszonyán kell egy könnyebb műtétet végrehajtani. Még tavaly szenvedtek autóbalesetet, és kedvese nyakából most távolítják el az akkor beültetett platina lemezt. Erdei azonban az itthon töltendő pár nap alatt sem áll le az edzésekkel.