Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamed egy év kihagyás után tér vissza

2002.03.21. 10:45
Miközben Kovács István már a visszavonulása utáni civil életre készül, addig Kokó súlycsoportjának koronázott - ám koronájától egy éve megfosztott - királya Prince Naseem Hamed visszatér. A "Herceg" május 18-án Londonban lép a kötelek közé, ellenfele pedig az Európa-bajnok spanyol Manuel Calvo lesz.
Prince Naseem Hameed harmincöt találkozón nem talált legyőzőre, mígnem tavaly Las Vegasban a mexikói Marco Antonio Barrera megverte őt. A 28 éves angol klasszist ez annyira megrázta, hogy kirúgta edzőjét, Emmanuel Stewardot, és a továbbiakban Oscar Suarez irányításával készült.

Naseem Hamed
A nagy visszatérés ezen a hétvégen lett volna, ám a "Herceg" edzés közben hátsérülést szenvedett. Ez azt is jelenti, hogy veresége után, több mint egy évvel fog csak tétmeccsen újra kesztyűt húzni.

Erre egészen pontosan május 18-án kerül sor, Londonban. A WBO korábbi profi pehelysúlyú ökölvívó világbajnokának ellenfele az Európa bajnoki cím birtokosa, a spanyol Manuel Calvo lesz. Hamed -közismert szerénységével - megígérte a spanyolnak: kiüti őt.

Ez azonban nem ígérkezik olyan könnyű feladatnak, hiszen Calvo-t eddigi 38 összecsapásán még senki nem tudta a padlóra küldeni. Harminchárom győzelme mellet, négy pontozásos vereséget szenvedett, egy összecsapása pedig döntetlennel zárult.