Hamed egy év kihagyás után tér vissza

2002.03.21. 10:45
Miközben Kovács István már a visszavonulása utáni civil életre készül, addig Kokó súlycsoportjának koronázott - ám koronájától egy éve megfosztott - királya Prince Naseem Hamed visszatér. A "Herceg" május 18-án Londonban lép a kötelek közé, ellenfele pedig az Európa-bajnok spanyol Manuel Calvo lesz.
Prince Naseem Hameed harmincöt találkozón nem talált legyőzőre, mígnem tavaly Las Vegasban a mexikói Marco Antonio Barrera megverte őt. A 28 éves angol klasszist ez annyira megrázta, hogy kirúgta edzőjét, Emmanuel Stewardot, és a továbbiakban Oscar Suarez irányításával készült.

Naseem Hamed
A nagy visszatérés ezen a hétvégen lett volna, ám a "Herceg" edzés közben hátsérülést szenvedett. Ez azt is jelenti, hogy veresége után, több mint egy évvel fog csak tétmeccsen újra kesztyűt húzni.

Erre egészen pontosan május 18-án kerül sor, Londonban. A WBO korábbi profi pehelysúlyú ökölvívó világbajnokának ellenfele az Európa bajnoki cím birtokosa, a spanyol Manuel Calvo lesz. Hamed -közismert szerénységével - megígérte a spanyolnak: kiüti őt.

Ez azonban nem ígérkezik olyan könnyű feladatnak, hiszen Calvo-t eddigi 38 összecsapásán még senki nem tudta a padlóra küldeni. Harminchárom győzelme mellet, négy pontozásos vereséget szenvedett, egy összecsapása pedig döntetlennel zárult.