Kokó: Michalczewski főnöke leszek

2002.04.25. 13:26
Noha a versenyzéstől a múlt szombaton visszavonult Kovács István, kapcsolata nem szakad meg a profi ökölvívással. A Bokszvilágszervezet (WBO) elnöke ugyanis a kelet-európai térség megbízottjának és ellenőrének kérte fel, amit exvilágbajnokunk készséggel elfogadott.
Április huszadikán Kovács István a lengyelországi Gdanskban befejezte profi pályafutását. Az amerikai Trumble ellen a harmadik menetben kiütéssel zárta le karrierjét, ám szerdán kiderült, hogy ezzel a profi boksztól nem szakad el.

Kokó csodálatos ember

Francesco Valcarcel, a Bokszvilágszervezet (World Boxing Organization) ugyanis az általa irányított szervezet kelet európai megbízottjának és ellenőrének kérte fel az olimpiai bajnok, profi világbajnoki övét júniusban elveszítő sportolót. Mint kifejtette: csodálatos embernek tartja őt, és szerinte nem szabad, hogy a szakértelme elvesszen.

Kokó volt klubjának honlapján azt is megjegyezte, hogy ezáltal ő lett jó barátja, a világbajnoki címét immár huszonegyedszer megvédő Dariusz Michalczewski főnöke. Ez persze csak vicc, annyi azonban bizonyos, Kokó alighanem ott lesz a ring körül - hivatalosan is.

Az itthoni beosztása még nem tisztázott

Peter Hanraths az Universum elnöke is örült ennek a hírnek, és azt hozzátette: biztos volt abban, hogy a vereség után visszanyeri régi formáját Kokó, és újra világbajnok lesz. Hozzátette: rendkívül sajnálja visszavonulását. (Arról azonban ehelyütt nem szólt, hogy miért nem tettek meg mindent azért, hogy ne vonuljon vissza, miért nem kapott több támogatást.)

Kokó számára a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor is vezető pozíciót ajánlott, azt pillanatnyilag még nem tudni elfogadja-e az egyetlen magyar profi világbajnok.  • Hírek
  • Megtakarítás