Erzsébet
1 °C
4 °C

Kokó: Michalczewski főnöke leszek

2002.04.25. 13:26
Noha a versenyzéstől a múlt szombaton visszavonult Kovács István, kapcsolata nem szakad meg a profi ökölvívással. A Bokszvilágszervezet (WBO) elnöke ugyanis a kelet-európai térség megbízottjának és ellenőrének kérte fel, amit exvilágbajnokunk készséggel elfogadott.
Április huszadikán Kovács István a lengyelországi Gdanskban befejezte profi pályafutását. Az amerikai Trumble ellen a harmadik menetben kiütéssel zárta le karrierjét, ám szerdán kiderült, hogy ezzel a profi boksztól nem szakad el.

Kokó csodálatos ember

Francesco Valcarcel, a Bokszvilágszervezet (World Boxing Organization) ugyanis az általa irányított szervezet kelet európai megbízottjának és ellenőrének kérte fel az olimpiai bajnok, profi világbajnoki övét júniusban elveszítő sportolót. Mint kifejtette: csodálatos embernek tartja őt, és szerinte nem szabad, hogy a szakértelme elvesszen.

Kokó volt klubjának honlapján azt is megjegyezte, hogy ezáltal ő lett jó barátja, a világbajnoki címét immár huszonegyedszer megvédő Dariusz Michalczewski főnöke. Ez persze csak vicc, annyi azonban bizonyos, Kokó alighanem ott lesz a ring körül - hivatalosan is.

Az itthoni beosztása még nem tisztázott

Peter Hanraths az Universum elnöke is örült ennek a hírnek, és azt hozzátette: biztos volt abban, hogy a vereség után visszanyeri régi formáját Kokó, és újra világbajnok lesz. Hozzátette: rendkívül sajnálja visszavonulását. (Arról azonban ehelyütt nem szólt, hogy miért nem tettek meg mindent azért, hogy ne vonuljon vissza, miért nem kapott több támogatást.)

Kokó számára a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor is vezető pozíciót ajánlott, azt pillanatnyilag még nem tudni elfogadja-e az egyetlen magyar profi világbajnok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?