Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tyson: Szétütöm Lewist!

2002.05.02. 15:30
Mike Tyson nem nyugszik. A botrányos életviteléről is ismert öklöző a június 8-i Lennox Lewis elleni összecsapásra készülve üzent leendő ellenfelének, melyben kifejtette, megleckézteti és szétüti az angolt.
Miután január 22-én botrányos körülmények között ért véget az április 6-ra beharangozott Tyson-Lewis nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki találkozó sajtótájékoztatója, sokáig úgy tűnt, nem is tud megmérkőzni egymással a két bokszoló. Az eset után több állam is jelezte: nem kaphat versenyzési engedélyt Iron Mike.

Külön a sajtótájékoztató és a mérlegelés

A világ több nagyvárosa is jelezte helyt adna a profi-boksz történetének legdrágább összecsapásának, ám a szervezők minden körülmények között az Egyesült Államokban szerették volna tartani a meccset. Végül is többszöri egyeztetés és ígérgetések után Memphis magára vállalta a rendezés cseppet sem könnyű feladatát. Az új időpontnak pedig június 8-át jelölték ki.

A szervezők azonban úgy döntöttek, a két sportoló a meccs időpontjáig nem találkozhat egymással. A máskor nagy pompával tartandó sajtótájékoztatókat is külön, egynapos eltéréssel tartják, míg a mérlegelés három órás különbséggel történik.

Lewis készül, Tyson fenyeget

Miközben Lewis minden energiájával a találkozóra összpontosít, addig amerikai vetélytársa a Hawaii-szigeteken "készül", hogy visszaszerezze a világbajnoki címet. Ám egyelőre többet látni őt a sziget szórakozóhelyein, mint edzőtermekben. Miközben más ökölvívók a világtól elzárva készülnek egy ilyen találkozóra, addig Tyson éli világát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy eddig közel húsz feljelentés érkezett ellene a rendőrségre.

Ez azonban a legkevésbé sem zavarja Tysont, aki harmadszorra szeretné megkaparintani a világbajnoki címet. (Ez előtte csak Muhammad Alinak, Evander Holyfieldnek, illetve mostani ellenfelének sikerült.) Több helyen is úgy nyilatkozott, csak két héttel a meccs előtt hagyja el Hawaii-t, neki ennyi is elég, hogy megleckéztesse, pontosabban szétüsse Lewist.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha esetleg kikap, csak annyit mondott: ez elképzelhetetlen, erről csak álmodhat Lewis.