Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Tyson: Szétütöm Lewist!

2002.05.02. 15:30
Mike Tyson nem nyugszik. A botrányos életviteléről is ismert öklöző a június 8-i Lennox Lewis elleni összecsapásra készülve üzent leendő ellenfelének, melyben kifejtette, megleckézteti és szétüti az angolt.
Miután január 22-én botrányos körülmények között ért véget az április 6-ra beharangozott Tyson-Lewis nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki találkozó sajtótájékoztatója, sokáig úgy tűnt, nem is tud megmérkőzni egymással a két bokszoló. Az eset után több állam is jelezte: nem kaphat versenyzési engedélyt Iron Mike.

Külön a sajtótájékoztató és a mérlegelés

A világ több nagyvárosa is jelezte helyt adna a profi-boksz történetének legdrágább összecsapásának, ám a szervezők minden körülmények között az Egyesült Államokban szerették volna tartani a meccset. Végül is többszöri egyeztetés és ígérgetések után Memphis magára vállalta a rendezés cseppet sem könnyű feladatát. Az új időpontnak pedig június 8-át jelölték ki.

A szervezők azonban úgy döntöttek, a két sportoló a meccs időpontjáig nem találkozhat egymással. A máskor nagy pompával tartandó sajtótájékoztatókat is külön, egynapos eltéréssel tartják, míg a mérlegelés három órás különbséggel történik.

Lewis készül, Tyson fenyeget

Miközben Lewis minden energiájával a találkozóra összpontosít, addig amerikai vetélytársa a Hawaii-szigeteken "készül", hogy visszaszerezze a világbajnoki címet. Ám egyelőre többet látni őt a sziget szórakozóhelyein, mint edzőtermekben. Miközben más ökölvívók a világtól elzárva készülnek egy ilyen találkozóra, addig Tyson éli világát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy eddig közel húsz feljelentés érkezett ellene a rendőrségre.

Ez azonban a legkevésbé sem zavarja Tysont, aki harmadszorra szeretné megkaparintani a világbajnoki címet. (Ez előtte csak Muhammad Alinak, Evander Holyfieldnek, illetve mostani ellenfelének sikerült.) Több helyen is úgy nyilatkozott, csak két héttel a meccs előtt hagyja el Hawaii-t, neki ennyi is elég, hogy megleckéztesse, pontosabban szétüsse Lewist.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha esetleg kikap, csak annyit mondott: ez elképzelhetetlen, erről csak álmodhat Lewis.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!