Kokó médiakarrierre készül

2002.05.06. 12:05
Április 20-án lépett hivatalosan utoljára a kötelek közé Kovács "Kokó" István. Az azóta eltelt időben, étterme megnyitása, egyéb üzleti ügyeinek intézése tölti ki napjait. A sportot mára már csak a tenisz és a foci jelenti életében. A távolabbi jövővel kapcsolatban kifejtette: a média - ezen belül is a televíziózás - igen közel áll a szívéhez.
Kovács István sajnálja Erdei Zsoltot, az Universumnál kialakult problémák miatt, de biztos benne, hogy a hosszúra nyúló kihagyás nem okoz törést "Madár" pályafutásában. (Mint ismert, Erdeinek évi nyolc mérkőzést garantált szerződésében az Universum ám a Kirch médiacsoport bukása miatt legközelebb augusztusban léphet csak ringbe.) Kokó véleménye szerint ez leginkább anyagilag érinti kedvezőtlenül barátját.

Profi világbajnokunk addig is igyekszik a lelket tartani Erdeiben, de a bokszhoz mára már csak ennyi kapcsolat fűzi. Április 20-i búcsúmeccse óta mindössze egyszer végzett olyan értékű edzésmunkát, mint az elmúlt tizenöt évben szinte naponta. Most már csak a tenisz és a foci jelenti a sportot számára.

Étterem és tévé

Napjai egyébként mostanában rohangálással és ügyintézéssel telnek, hiszen jövő hónap elején szeretné megnyitni éttermét. A "Boksz-utca" mediterrán jellegű hely lenne, benne számtalan relikviával, és a Forma-1 szerelmeseinek meglepetésekkel.

Arra a kérdésre, hogy az RTL Klubon induló új vetélkedő műsorvezetőjét is benne találhatjuk, csak a politikából jól ismert válasszal felelt: Ezt a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja. Azt azonban hozzátette, komoly ambíciói vannak a média területén.

Nem lesz több búcsúmeccs

Azon belül is inkább a televíziózás számíthat nagyobb érdeklődésre, és szeretné, ha ez nem csak a boksz-közvetítésekben merülne ki. Cáfolta ugyanakkor azt a felvetést, miszerint Magyarországon is tervez búcsúmeccset. "Ezt - csak úgy, mint jó pár dolgot pályafutásom során - újságírók találták ki. Én egyszer és mindenkorra befejeztem a pályafutásom április 20-án Gdanskban" - mondta atlantai olimpiai bajnokunk.