Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csalódást okozott Hamed visszatérése

2002.05.19. 14:22
Visszatért, győzött, ám mégis csalódást okozott Prince Naseem Hamed. A Herceg pontozással múlta felül a spanyol Manuel Calvót az IBO pehelysúlyú világbajnoki címmérkőzésén, ám teljesítménye messze elmaradt az előzetes várakozásoktól.
Tizenhárom hónap után lépett ismét ringbe Naseem Hamed. A jemeni származású brit ökölvívó visszatérése előtt - aki egyébként a nemrég visszavonult Kovács István súlycsoportjának egyik legjelentősebb alakja- tavaly április 7-én Las Vegasban a mexikói Marco Antonio Barrerától szenvedett pontozásos vereséget. A találkozó után hosszú dőre eltűnt a nyilvánosság elől, és csak több mint egy évvel az ominózus derbi után vállalt mérkőzést.

Visszatérést óriási érdeklődés előzte meg: a mérkőzés helyszínén, Londonban pillantok alatt elkapkodták mind a 14 ezer belépőt. A WBO korábbi világbajnoka ezúttal egy kisebb világszervet, az IBO pehelysúlyú vb-címéért lépett a kötelek közé a spanyol Manuel Calvo ellen.

Hameed nem cáfolta meg önmagát, és a pályafutása delelőjén már messze túllévő Calvóról a találkozót megelőző sajtótájékoztatón csak annyit mondott: "két perc alatt elintézem_"

Nos, nem intézte el. A mérkőzés kedvéért az Eb címéről lemondó spanyol bokszoló meglepően jól helyt állt. Az első menetben még csak ismerkedtek egymással a felek, ám a másodikban Calvo megpróbálta meglepni nagynevű riválisát. Támadott, ám Hamed mintha csak erre várt volna, hirtelen közbeütéseivel többször eltalálta a hispánt.

A folytatásban sem emelkedett az addig meglehetősen alacsony színvonalú derbi nívója, izgalmat legfeljebb a hetedik menet jelentett, amikor Hamed padlóra került. A mérkőzésvezető azonban nem számolt a "Hercegre", mivel nem ütéstől, csupán a lendülettől huppant a talajra.

Hamed fölényben volt, ám teljesítménye mesze elmaradt a várakozástól. Régi önmagához képest sokkal lassabban, öregurasabban öklözött, és ha egy komolyabb riválissal került volna szembe, meglepetéssel is zárulhatott volna az összecsapás.

Így azonban- a látottaknál talán egy kicsit nagyobb arányban is- pontozásos győzelmet aratott, amely pályafutása 36. sikerét is jelentette egyben.

Kokó: Többet vártam Hamedtől
A Sport1 televízió szakkommntátora, a korábbi világbajnok Kovács István szerint is csalódást okozott Hamed: "Többet vártam tőle. Ez kevés lesz Barrera és Morales ellen. Olyan ellenfelet győzött le, kinek szemmel láthatóan csak az volt a célja, hogy kihúzza mind a tizenkét menetet. Öthónpos felkészülés végén nem let volna szabad ennyire gyenge produkcióval előrukkolnia. Egyes ütései még jók voltak, de sorzatokat már egyáltalán nem ütött. Védekezése pedig egyenesen kritikán aluli volt"- értékelt Kokó.