Erzsébet
1 °C
4 °C

Balzsay Károly ezüstérmes lett az ökölvívó Eb-n

2002.07.21. 13:35
Hiába ítélte úgy a magyar szakvezetés, hogy Balzsay Károly az esélyesebb a permi ökölvívó Európa-bajnokság 75 kg-os döntőjében, a magyar öklöző végül 31-17-es pontozásos vereséget szenvedett ukrán Oleg Maskintól. Balzsay Ezüstérme mellett Szűcs István szerzett bronzot a magyar küldöttségnek.
A szombati szünnap után vasárnap a döntőket rendezték a permi ökölvívó Európa-bajnokságon. A tizenkét összecsapásból az oroszok tízben voltak érdekeltek. A magyar színeket Balzsay Károly képviselte, aki a 75 kg-os döntőben volt érdekelt az ukrán Oleg Maskin ellenében.

Az egész kontinensviadalon remekül öklöző Balzsay eddig egyszer találkozott az ukránnal és akkor a meccs végén a magyar fiú kezét emelték a magasba. Most sajnos nem így történt.

A magyar bokszoló - aki eddig szinte az első percektől kezdve esélyt sem hagyott ellenfeleinek - ezúttal enerváltan kezdett, így nem volt meglepő, hogy vetélytársa hamar hétpontos előnybe került. Balzsay mozgása kissé fáradtnak tűnt, és hiába képzett öklöző, nem tudott fordítani ezúttal.

Kilenc orosz arany
A 12 súlycsoportból végül kilencben a házigazda orosz ökölvívók végeztek az élen. A maradék három aranyérem fehérorosz, ukrán és bolgár bokszolónak jutott.

Hiába intézte el szinte percek alatt a moldáv Dercachenco-t, vagy - a vb-n egyedüliként K.O. győzelmet aratva - ütötte ki a francia Diambangot, ezúttal alulmaradt ellenfelével szemben. Sajnos a hajrára sem sikerült felpörögnie a Vasas-Rica Hungária középsúlyú bajnokának, így ellenfele 31-17-es pontozásos sikere megérdemeltnek mondható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?