Chacon újra a ringben

2002.08.01. 09:50
A magyar ökölvívás egyetlen profi világbajnokát, Kovács Kokó Istvánt legyőző argentin Julio Pablo Chacon előkerült. Kokó kiütése után Chacon három címmérkőzést vívott, mindegyiket megnyerte. Ezek után viszont megsérült, de októberben ismét a ringbe lép, várhatóan Angliában, Scott Harrison ellen.
Rég nem lehetett hallani Julio Pablo Chaconról, a WBO pehelysúlyú világbajnokáról, hiszen miután januárban legyőzte Londonban a kolumbiai Victor Polót, megsérült, így nem hívhatták ki.

Megosztott pontozással védett harmadszor

Chaconra egyébként soha nem volt jellemző, hogy szívesen hagyja el hazáját, Polo ellen azonban mégis ezt is megtette, és egy igen eseménydús mérkőzésen, megosztott pontozással nyert. (A súlycsoport egyik klasszisa, Derrick Gainer is csupán így tudta legyőzni.)

Chacón amúgy mindeddig háromszor védte meg világbajnoki címét, amit a Kisstadionban vett el Kovács Istvántól. (Barriost és Nicolát technikai K.O-val verte, ám teljesítménye a beszámolók szerint nem volt meggyőző.)

Pályája elején veszített Harrison, azóta nem

Chacon ezek után kézsérülést szenvedett - a júniusra tervezett összecsapás el is maradt emiatt -, de a hírügynökségi jelentések szerint októberre már teljesen egészséges lesz, eleget tesz kihívója, az angol Scott Harrison kérésének: megmérkőzik vele. (A pontos időpont még nem tisztázott.)

A 25 éves Scott Harrison, "művésznevén" Real McCoy eddig tizenkilenc összecsapásából kettőt nem nyert meg. Még pályafutása kezdetén, negyedik meccsét veszítette el, az ötödiken ért el döntetlen jegyzetlen, nevesincs bokszolók ellen, ám azóta rendkívül jól fejlődött, így meccselhet a nálánál két évvel idősebb argentinnal.

Chacon várhatóan megint kimerészkedik szülőhazájából - úgy tűnik Glasgow lesz a házigazda -, és a szakemberek szerint küzdelmes meccs vár rá.