Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdei címmeccsen bokszolhat

2002.08.28. 12:29
Erdei Zsolt interkontinentális övért verekszik legközelebb, míg a már kisvilágbajnok Kótai már Las Vegas felé kacsintgat. Ellenfeleik egyelőre még nem ismertek.
Noha korábban már biztosra lehetett venni, hogy Erdei Zsolt szeptember 14-én a németországi Braunschweigben címmérkőzésen lép ringbe, már bizonyos: a helyszín és az időpont megváltozik, az interkontinentális címmérkőzés azonban várhatóan létrejön.

Erdeinél két szervezet is szóba jöhet?

A jelenlegi tervek szerint Erdei Magyarországon, közelebbről Debrecenben léphet ringbe - bár Dámosy Zsolt, a versenyző menedzsere mindezt még nem erősítette meg -, ám az ellenfele egyelőre még nem ismert.

A lehetséges kihívók között szerepel a WBA (Bokszvilágszövetség) szervezetnél a norvég Thomas Hansvoll. A 28 éves skandináv öklöző 22 meccset nyert hármat veszített, legutóbb épp egy címmérkőzésen maradt alul a francia Girard ellen. A WBO-nál(Bokszvilágszervezet) a jamacai Glencoffe Johnson várhat rá, aki épp Erdei klubtársától, a német Ulrichtól szerezte meg a kontinentális trónt, ám Harmon ellen elveszítette.

Irány Las Vegas?

Kótai Mihálynak már áprilisban sikerült megszereznie a kisvilágbajnoki címet, és a tervek szerint még az idén megvédi, feltehetően Budapesten. Kihívójáról egyelőre még nincsenek információk.

Kótai eközben a nagy áttörésre készül, és Las Vegasban szeretne bokszolni október, vagy november közepén. Előtte azonban még Angliában kell ringbe lépnie szeptember 21-én, valószínűleg a német Danny Thiele lesz az ellenfele. A német bajnok amúgy 38 találkozóján tizennyolcszor nyert, kilencszer veszített. Ez azonban csak hatmenetes felhozó összecsapás lesz.