Erdei címmeccsen bokszolhat

2002.08.28. 12:29
Erdei Zsolt interkontinentális övért verekszik legközelebb, míg a már kisvilágbajnok Kótai már Las Vegas felé kacsintgat. Ellenfeleik egyelőre még nem ismertek.
Noha korábban már biztosra lehetett venni, hogy Erdei Zsolt szeptember 14-én a németországi Braunschweigben címmérkőzésen lép ringbe, már bizonyos: a helyszín és az időpont megváltozik, az interkontinentális címmérkőzés azonban várhatóan létrejön.

Erdeinél két szervezet is szóba jöhet?

A jelenlegi tervek szerint Erdei Magyarországon, közelebbről Debrecenben léphet ringbe - bár Dámosy Zsolt, a versenyző menedzsere mindezt még nem erősítette meg -, ám az ellenfele egyelőre még nem ismert.

A lehetséges kihívók között szerepel a WBA (Bokszvilágszövetség) szervezetnél a norvég Thomas Hansvoll. A 28 éves skandináv öklöző 22 meccset nyert hármat veszített, legutóbb épp egy címmérkőzésen maradt alul a francia Girard ellen. A WBO-nál(Bokszvilágszervezet) a jamacai Glencoffe Johnson várhat rá, aki épp Erdei klubtársától, a német Ulrichtól szerezte meg a kontinentális trónt, ám Harmon ellen elveszítette.

Irány Las Vegas?

Kótai Mihálynak már áprilisban sikerült megszereznie a kisvilágbajnoki címet, és a tervek szerint még az idén megvédi, feltehetően Budapesten. Kihívójáról egyelőre még nincsenek információk.

Kótai eközben a nagy áttörésre készül, és Las Vegasban szeretne bokszolni október, vagy november közepén. Előtte azonban még Angliában kell ringbe lépnie szeptember 21-én, valószínűleg a német Danny Thiele lesz az ellenfele. A német bajnok amúgy 38 találkozóján tizennyolcszor nyert, kilencszer veszített. Ez azonban csak hatmenetes felhozó összecsapás lesz.