Erdei interkontinentális bajnok lehet

2002.09.03. 11:30
A helyszín, egyelőre még bizonytalan, az ellenfél már nem. Erdei Zsolt, az Universum Box-Promotion eddig veretlen félnehézsúlyú ökölvívója a dél-afrikai Jim Murray ellen száll ringbe első címmérkőzésén a WBO interkontinentális bajnoki övéért.
Olimpiai bronzérmes öklözőnk eddig tizenkétszer lépett ringbe a profik között és valamennyi találkozóját győzelemmel zárta. Ilyen előzmények után nem is lehetett kérdéses, hogy előbb-utóbb címmérkőzés vár Erdeire. A találkozót a WBO interkontinentális bajnoki övéért minden bizonnyal már október elején megrendezik, a helyszín azonban még kérdéses. Egyes források szerint azonban Debrecen jó eséllyel pályázik a címmérkőzésre.

Erdei az elkövetkezendő hetekben edzője, Fritz Sdunek nélkül készül, hiszen mestere Braunschweigben Michalczewskit és Grigorjant készíti fel címmérkőzésükre. Madár elmondása szerint hiányzik neki Sdunek, de lazsálni így sem tud majd amatőr Európa- és világbajnokunk. Előbb futás és erősítés, majd a jövő héttől kesztyűs tréningek szerepelnek "programjában".

A magyar bokszolóra a címmeccsen az a 37 éves dél-afrikai Jim Murray vár, aki már 1986 óta a profik táborát erősíti, ám világbajnoki címmeccset eddig egyet vívott. Az 1994-es csatában azonban Garry Delaney technikai K. O.-val diadalmaskodott felette. Dél-Afrikában azonban ő az úr, hiszen már többször is sikerrel védte meg a dél-afrikai félnehézsúlyú bajnoki övét.

Erdei azonban nem fél Murray mérlegétől (24-11-2, 19 K. O.-T. K. O.), hiszen úgy érzi, az ő amatőrök között töltött ideje kompenzálja vetélytársa rutinját. Az erőnléttel egyébként sem lehetnek problémák, hiszen Erdei már öklözött tizenkét menetet, míg leendő vetélytársa legutóbb tíz éve volt végig ennyi időt a ringben. Azóta minden mérkőzése rövidebb ideig tartott.