Lewis Klicskóval bokszol legközelebb

2002.09.10. 12:40
Úgy tűnik három igazán rangos összecsapás várhat a nehézsúlyú bokszbajnok, Lennox Lewisra, hiszen százmillió dollárért megmérkőzik ismét Tysonnal, valamint mindkét Klicskóval.
Lennox Lewis június nyolcadikán kiütéssel verte Mike Tysont, és ezzel ismételten megvédte világbajnoki címét. Lewis azóta nem lépett ringbe, megnősült viszont, és a múlt héten kijelentette: nem kívánja Chris Byrd ellen megvédeni az IBF világbajnoki címét, mert nem fizetik meg, és amúgy sem érdekelne senkit az összecsapás, no meg sportértéke sem lenne.

Decemberben lesz az első meccs

Lewis azonban már akkor sem titkolta: a Tyson elleni visszavágó, és a Klicsko-fivérek elleni mérkőzés foglalkoztatja. Ezzel a kijelentésével kiugratta a nyulat a bokorból, és az HBO jelentkezett egy mesés, 100 millió dolláros ajánlattal. Ebben három mérkőzés szerepelne, a két Klicsko elleni, és a Tyson elleni visszavágó.

A tervek szerint előbb Vitalij Klicskóval kell először megmérkőznie a címvédőnek, az időpontot már kitűzték - december 7. - a helyszínt azonban még nem, de várhatóan az Egyesült Államokban lesz a találkozó. Az ukrán Klicsko eddig 31 mérkőzéséből harmincat KO-val nyert, mindössze a már említett Byrd ellen maradt alul vállsérülése miatt. Klicsko edzője, Fritz Sdunek - Kokó trénere is ő volt - elmondta: ugyan közel van a decemberi időpont, mégis biztos benne, hogy tanítványa tökéletesen fel fog készülni a mérkőzésre.

Vlagyimir Klicsko ellen négy világbajnoki cím a tét

Lewis másik két meccsére jövőre kerülne sor, előbb Tyson, utóbb az ugyancsak egy vereséget összegyűjtő Vlagyimir Klicsko ellenében. Vlagyimir Klicsko a WBO világbajnoka, a másik három rangos szervezetnek - WBC, WBA, IBF - Lewis, és ha addigra sem változik a helyzet, akkor feltehetően mind a négy világbajnoki cím egyesítése létrejöhetne.