Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Önkéntes száműzetésben a világbajnok

2002.09.12. 12:32
Tavaly decemberben az egyesült államokbeli Scrantonban általános meglepetésre Pruzsinszky Ivett megszerezte az első magyar női ökölvívó világbajnoki címet. Pruzsinszky az orosz Kolpakovát verte, ám a jövő évi pécsi Európa-bajnokságon nem láthatjuk, mert pillanatnyilag nem edz, és nem kíván felkészülni a versenyre.
A húszéves Pruzsinszky Ivett áprilisban még elindult egy versenyen, azóta azonban nem látogatja az edzőtermeket. "A hír igaz" - felelte érdeklődésünkre. "Úgy éreztem, hogy az utóbbi időszakban némiképp besokalltam, és szükségem van egy kis pihenőre" - magyarázta.

Kifejtette azt is, hogy nem kell komoly dolgokra gondolni, de úgy érzi, hogy az elmúlt tíz év folyamatos edzései sok energiát kivettek belőle, és szeretné elvégezni végre a kozmetikus iskolát. Az élsport és a tanulás számára jelenleg összeférhetetlen.

"Az edzőm, Zrínyi Miklós természetesen nem örült a hírnek, de úgy gondolom, hogy nekem nagy szükségem van arra, hogy pihenjek egy kicsit" - értékelt. Majd hozzátette: kizárólag így tud feltöltődni, és tudja, hogy így még sikeresebb lehet. Azt azonban határozottan cáfolta, hogy végleges lenne a visszavonulása, csak átmeneti - vélhetően egy éves - pihenője.