Önkéntes száműzetésben a világbajnok

2002.09.12. 12:32
Tavaly decemberben az egyesült államokbeli Scrantonban általános meglepetésre Pruzsinszky Ivett megszerezte az első magyar női ökölvívó világbajnoki címet. Pruzsinszky az orosz Kolpakovát verte, ám a jövő évi pécsi Európa-bajnokságon nem láthatjuk, mert pillanatnyilag nem edz, és nem kíván felkészülni a versenyre.
A húszéves Pruzsinszky Ivett áprilisban még elindult egy versenyen, azóta azonban nem látogatja az edzőtermeket. "A hír igaz" - felelte érdeklődésünkre. "Úgy éreztem, hogy az utóbbi időszakban némiképp besokalltam, és szükségem van egy kis pihenőre" - magyarázta.

Kifejtette azt is, hogy nem kell komoly dolgokra gondolni, de úgy érzi, hogy az elmúlt tíz év folyamatos edzései sok energiát kivettek belőle, és szeretné elvégezni végre a kozmetikus iskolát. Az élsport és a tanulás számára jelenleg összeférhetetlen.

"Az edzőm, Zrínyi Miklós természetesen nem örült a hírnek, de úgy gondolom, hogy nekem nagy szükségem van arra, hogy pihenjek egy kicsit" - értékelt. Majd hozzátette: kizárólag így tud feltöltődni, és tudja, hogy így még sikeresebb lehet. Azt azonban határozottan cáfolta, hogy végleges lenne a visszavonulása, csak átmeneti - vélhetően egy éves - pihenője.