Erdei: Most vagyok a legjobb erőben

2002.09.18. 15:25
Október 4-én nyílik Debrecenben a Főnix csarnok, ami a Budapest Aréna decemberi megnyitásáig az ország legnagyobb sportcsarnoka lesz. Másnap pedig már jelentős sportesemény színhelye lesz a hajdúsági főváros, hiszen itt vívja első címmeccsét a WBO kisvilágbajnoki címéért Erdei Zsolt, az Universum profi ökölvívója.
Ismétli magát a történelem, hiszen Kovács Istvánnak is Magyarországon volt az első címmérkőzése, és most Erdei Zsolt is hazánkban lép a kötelek közé a kisvilágbajnoki cím elhódításáért - mondta Dámosy Zsolt a címmeccs kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Dámosy szerint Budapesten jelenleg nincs ilyen jelentős sportesemény lebonyolítására alkalmas hely, ezért esett a választásuk Debrecenre.

Erdei Zsolt
Erdei Zsolt úgy érzi nem akadt meg a felkészülése attól, hogy elvállalta ezt a címmeccset. "Madár" elmondása szerint még soha nem volt olyan kirobbanó erőben, mint most. Nagy előre lépésként könyveli el, hogy védekezési hibáit is sikerült kijavítania, így optimistán tekint az ütközet elé.

Várható ellenfeléről, a kilenc évvel idősebb Jim Murrayról úgy vélekedett, hogy kellemetlenül bokszoló ellenfél, ám elég lassú. Azonban ahogy Kokó is mondta: Meg kell oldani ezt a Murray nevű problémát is.

A meccs előreláthatólag tizenkét menetig tart, és Erdeinek ez lesz az első tizenkét menetes összecsapása. A bevonuló zenéjéről még nem mondott semmit, azonban az öltözékén jelentős változás lesz, hiszen az eddigi Zsolt felirat helyett ezúttal "Madár" szerepel a nadrágján.

Erdei szerint "ezt itthon jobban értik".