Hall szerint Michalczewski nem tiszta

2002.09.25. 09:35
Alig több mint tíz napja (szeptember 14-én) Dariusz Michalczewski immár sokadszor védte meg WBO világbajnoki címét, ezúttal Richard Hall ellenében. Hall elismerte, hogy jobb volt legyőzője, majd hazájába visszatérve már azt hangoztatta: Michalczewski szteroidokat szed, csak így bírta ki a nagy verést.
Az amerikai a találkozó elején nagyon megverte lengyel vetélytársát, ám Michalczewski jól bírta az ütlegelést, és a meccs végén technikai K.O-val diadalmaskodott. Hall a mérkőzés után gratulált legyőzőjének, majd miután hazatért, egy amerikai internetes magazinnak úgy nyilatkozott: elcsalták a meccset.

Dariusz Michalczewski Richard Hall ellen
Az amerikai bokszoló szerint amennyiben nem Németországban rendezték volna a címmérkőzést, ő győzött volna. Úgy látja, hogy hiába volt amerikai a mérkőzésvezető, egész egyszerűen nem nyerhetett a világbajnok ellen. Ez a viselkedés azért is meglepő, mert az összecsapást követően mindenkinek úgy nyilatkozott: jogosan nyert ellenfele, aki ezúttal is erősebb volt.

Az amerikai szerint azt a nagy verést, amit Michalczewski kapott, ember nem bírta volna ki szteroidok nélkül, sőt vetélytársa sem bírta, és ezért most korházban kezelik. Ezt az információt Kovács "Kokó" István a www.profiboksz.hu internetes honlapon cáfolta. Kokó - aki a meccs ellenőre volt - állítja: amióta ismeri Michalczewskit, nem szedett semmiféle tiltott szert.

Ezt az információt megerősítette Erdei Zsolt is, aki a múlt hét közepén tartott sajtótájékoztatón - mellyen Erdei címmeccsét jelentették be - nevetve mesélte, hogy a meccs után a lengyel szemét összesen hét öltéssel(!) varrták össze, érzéstelenítés nélkül. Állítólag a találkozót követő bulin Michalczewski inni szeretett volna, ezért nem kért érzéstelenítőt.