Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klicskoék az UNESCO nagykövetei lesznek

2002.09.26. 11:21
Az ukrán ökölvívó- testvérek, Vlagyimir és Vitalij Klicsko hosszú távú megállapodást kötöttek az UNESCO-val, hogy a szervezet nagykövetei lesznek. A két nehézsúlyú profi bokszolónak egy 87 országban beindított speciális programot kell népszerűsítenie.
Vitalij, a WBO korábbi világbajnoka szerint az UNESCO a világ egyik "legfantasztikusabb szervezete", mivel rengeteg emberen segít és éppen ezért öccsével nem mondhattak nemet a felkérésre.

Gyerekeken fogunk segíteni a világ fejletlenebb régióiban. Több afrikai, ázsiai és dél-amerikai országba is ellátogatunk, hogy pénzt gyűjtsünk nevelési és iskolai programok megvalósítására - mondta Vlagyimir, a WBO-öv jelenlegi tulajdonosa.

Klicskóékon kívül több más világhírű sportoló is támogatja az UNESCO-t, köztük Michael Schumacher, a németek ötszörös világbajnok Forma-1-es pilótája és Pelé, a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó-legenda is.