Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Erdei szombaton kisvilágbajnok lehet

2002.10.04. 12:01
A WBC interkontinentális övét nyerheti Erdei Zsolt a Tűzmadár éjszakája elnevezésű bokszgálán. A félnehézsúlyú ökölvívó huszonkét hónapja megkezdett profi pályafutásának tizenharmadik győztes meccsére készül a dél-afrikai Jim Murray ellen.
Az amatőr világbajnoki Erdei kilenc évvel fiatalabb - ebből adódóan kevésbé rutinos -, és húsz centivel alacsonyabb szombati ellenfelénél. Murray 194 centire nőtt és 37 éves.

Murray kétszer hagyta el hazáját - mindkétszer kikapott

Erdei Zsolt
De nem csak a fitalos lendület és a hazai környezet szól a magyar bokszoló mellett. Erdei eddigi tizenkét meccsét biztosan nyerte, míg Murray tizenegyszer hagyta el vesztesen a szorítót. (Huszonnnégyszer nyert két döntetlen mellett.)

'Madár' idén már kétszer is ringbe lépett, míg Murray csupán egyszer mutatkozott. Murray mindössze kétszer tette ki a lábát Dél-Afrikából, és valahányszor nekivágott a világnak - kikapott. Londonban és Koppenhágában is, ismeretlen ellenfelektől.

Erdei első tizenkét menetes ütközete

Murray 38 meccsén eddig még a szakavatottak számára is csupán egyetlen ismerős név található, több mint két évvel ezelőtt játszott a szintén dél-afrikai Commando Kalekuziével, akitől ki is kapott.

Erdei győzelmét valószínűsíti, hogy az Universum ilyen meccseken nem szokott kockázatot vállalni, és Murrayt tökéletesen feltérképezték, és valószínűleg arra jutottak: nem a Főnix-csarnokban fog feltámadni poraiból. Alighanem végig fogja állni a dél-afrikai mind a tizenkét menetet - ez Madárnak jó, mert még sohasem bokszolt ennyit -, de a győzelem nem lehet kérdéses.

Matolcsi és Nagy János is a ringben

Erdei tehát megszerezheti a WBO interkontinetális övet, a várhatóan telt háznyi közönség legnagyobb boldogságára, a csarnok építői szintúgy repeshetnek - ez lesz az első rendezvény az újonnan átadott létesítményben -, akik azonban kicsit többet konyítanak a sportághoz, elmondhatják: komoly ellenféllel még mindig nem csapott össze Erdei.

Erdein kívül az Eb-címmeccsen elvérző Matolcsi és Nagy János is fellép az eseményen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!