Chacon elveszítette a WBO világbajnoki címét

2002.10.20. 16:05
Az argentin Julio Pablo Chacon egyhangú pontozással vereséget szenvedett Glasgow-ban a skót Scott Harrisontól, s így elveszítette a Boksz Világszervezet pehelysúly világbajnoki címét, amelyet még 2001. június 16-án Kovács István legyőzésével szerzett meg.
Ismét bebizonyosodott, hogy a Kovács István ellen tavaly kiütéssel diadalmaskodó és ezzel a WBO világbajnoki címét megszerző argentin Julio Pablo Chacon nem verhetetlen. Az argentin öklöző többnyire szülőhazájában vívja mérkőzéseit, első jelentősebb "idegenbeli sikere" Kokó kiütése volt.

Világbajnokként se utazta halálra magát, eddig mindössze kétszer hagyta el hazáját. Idén januári Angliai címmeccsét még megnyerte, ám a szombat éjszakai összecsapáson nem sok babér termett neki a Glasgowban megrendezett címvédő találkozón a skót Scott Harrison ellenében.

Azonban nem a "hazai pályának", hanem a sokkal jobb erőnlétnek és a nagyobb technikai tudásnak köszönheti a skót a győzelmét. Egyes hírek szerint Chacon már annak is örülhetett, hogy végig bírta a tizenkét menetet.

A pontozók közül ketten 117-111-gyel, a harmadik pedig 117-112-vel látta jobbnak a 25 esztendős, 170 cm magas skót Harrisont. Chaconon az sem segített, hogy legjobb barátja, a Glasgow Rangers labdarúgócsapatában szereplő Claudio Caniggia a helyszínen szurkolt neki.