Lewis-Klicsko döntő jövő tavasszal

2002.10.24. 14:29
Lennox Lewis, az aktálisan legmenőbb nehézsúlyú bokszoló aláírta azt a megállapodást, melynek értelmében a tavasszal megmérkőzik az ukrán Vitalij Klicskoval a WBC övéért. Már csak a meccs pontos időpontja és a helyszín kérdéses. Mindenesetre mindkét öklöző élete meccsének tekinti az összacsapást.
Emanuel Steward, Lennox Lewis edzője még az elmúlt héten úgy nyilatkozott, ha sikerül összehozni tanítványa Vitalij Klicsko elleni mérkőzését, az Lewis pályafutásának legnagyobb kihívása lesz. Steward egyébként nagy tisztelője az ukrán testvérpárnak, de valószínűleg ő sem gondolta komolyan, hogy ilyen gyorsan megállapodnak.

Lennox Lewis ugyanis aláírta a Vitalij Klicsko elleni mérkőzésről szóló szerződést, az azonban továbbra is bizonytalan, hogy pontosan mikor rendezhetik meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú brit bajnokának és ukrán kihívójának összecsapására. A helyszín sincs még kijelölve, de több mint valószínű, hogy végül megállpodnak Las Vegasban.

Kisdöntő: Holyfield - Byrd
Az IBF nehézsúlyú világbajnoki övét - melyről Lewis önként mondott le - egyébként a Evander Holyfield - Chris Byrd meccs győztese kapja. A döntőt december 14-én Atlantic Cityben rendezik meg.

A következő napokban leülünk Lennoxszal, és megvitatjuk, hogy neki melyik időpont felelne meg a leginkább - mondta Ross Greenburg, a szigetországi sztár meccseit közvetítő tv-csatorna, az HBO sportigazgatója. A HBO a május elején rendezendő John Ruiz-Roy Jones Junior meccs miatt aggódik, ugyanis a csatorna egy hónapban csak egy nagy fajsúlyú boksz-meccset kíván sugározni.

Így valószínű, hogy Klicskóék ez előtt a mérkőzés előtt csapnak össze, úgyhogy Lewisnak is lesz ideje felkészülni a Tyson elleni meccsének visszavágójára.

A korábban olimpiai bajnoki címet is nyert Lewis - aki szeptember elején mondott le az IBF világbajnoki címéről - eddigi 43 összecsapásán kétszer szenvedett vereséget. A hamburgi Universumban - Erdei Zsolt klubjában - szereplő Vitalij Klicsko 31 profi meccséből egyet vesztett el.