Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács Mária aranyérmes a női boksz-világbajnokságon

2002.10.27. 16:30
A plusz 81 kg-os súlycsoportban versenyző Kovács Mária aranyérmet szerzett a törökországi Antalyában rendezett ökölvívó világbajnokságon, miután a döntőben 25-16-os pontozással legyőzte az orosz Marija Jovoszkaját.
A magyar versenyző a mérkőzés egészében magabiztosan bokszolt, végig irányította a küzdelmet - a második és a negyedik menetben magasodott leginkább riválisa felé, a harmadik viszonylag szoros volt -, s pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ő a jobb.

A orosz hölgy a mérkőzés végén sportszerűen gratulált, ezáltal elismerte, hogy valóban Kovács volt a jobb. A Magyar Rádió szerint a többi versenyző sem leplezte, hogy megérdemelten nyert a magyar versenyző.

- Bár a tavalyi öttel szemben idén csak három érmet szereztünk, összességében elégedettek lehetünk - mondta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. - Kovács elsősége kárpótlást jelent az egy-két elszalasztott lehetőségért. Tavaly egyébként Pruzsinszky Ivett lett aranyérmes, egyszersmind ő szerezte a szakág első diadalát. Ő azonban az idei szezont pihenéssel tölti.

A sportvezető a vasárnapi finálékat csak nyugtatókkal tudta végignézni, miután pénteken este rosszul lett. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy érgörcse volt, de a távirati iroda érdeklődésére elárulta: most már jobban van.