Piroska
3 °C
3 °C

Kovács Mária aranyérmes a női boksz-világbajnokságon

2002.10.27. 16:30
A plusz 81 kg-os súlycsoportban versenyző Kovács Mária aranyérmet szerzett a törökországi Antalyában rendezett ökölvívó világbajnokságon, miután a döntőben 25-16-os pontozással legyőzte az orosz Marija Jovoszkaját.
A magyar versenyző a mérkőzés egészében magabiztosan bokszolt, végig irányította a küzdelmet - a második és a negyedik menetben magasodott leginkább riválisa felé, a harmadik viszonylag szoros volt -, s pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ő a jobb.

A orosz hölgy a mérkőzés végén sportszerűen gratulált, ezáltal elismerte, hogy valóban Kovács volt a jobb. A Magyar Rádió szerint a többi versenyző sem leplezte, hogy megérdemelten nyert a magyar versenyző.

- Bár a tavalyi öttel szemben idén csak három érmet szereztünk, összességében elégedettek lehetünk - mondta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. - Kovács elsősége kárpótlást jelent az egy-két elszalasztott lehetőségért. Tavaly egyébként Pruzsinszky Ivett lett aranyérmes, egyszersmind ő szerezte a szakág első diadalát. Ő azonban az idei szezont pihenéssel tölti.

A sportvezető a vasárnapi finálékat csak nyugtatókkal tudta végignézni, miután pénteken este rosszul lett. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy érgörcse volt, de a távirati iroda érdeklődésére elárulta: most már jobban van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!