Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kótai első meccse az USA-ban

2002.11.15. 16:30
Szombat este Las Vegasban a Mandalay Bay Casinóban lép szorítóba Kótai Mihály. A magyar ökölvívó ellenfele az amerikai Ruben Perez lesz. Az est főmérkőzésén Erik Morales és Paulie Ayala csatázik a WBO világbajnoki címéért.
Kótai Mihály profi pályafutása során először mérkőzik az Egyesült Államokban. A 19 győzelmet felmutató százszázalékos magyar kisvilágbajnok ellenfele a 10-5-2-es mutatóval rendelkező amerikai Ruben Perez lesz.

A magyar ökölvívó - aki egyébként a WBC veretlen nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoka - ghánai partnerével, Kofi Jantuah-val (22-1) készült a meccsre, a helyszínen pedig Szántó Imre felügyeli az utolsó napok munkáját.

Szántó szerint Kótain a szokásos meccs előtti izgalom jelei láthatóak, de különösebben nem izgul. Az edző szerint Kótai fejlődése szempontjából mindenképpen hasznos az egyesült államokbeli túra, ahol rengeteget tapasztalatot szerezhet.

A kaszinók fővárosában a gála főmérkőzését a mexikói Erik Morales és az amerikai Paulie Ayala vívja. A két klasszis meccsének tétje a WBC pehelysúlyú világbajnoki címe. Az előzetes hírek szerint a találkozó iránt hatalmas az érdeklődés, így biztos, hogy telt ház lesz a Mandalay Bay Casinóban.