Kótai első meccse az USA-ban

2002.11.15. 16:30
Szombat este Las Vegasban a Mandalay Bay Casinóban lép szorítóba Kótai Mihály. A magyar ökölvívó ellenfele az amerikai Ruben Perez lesz. Az est főmérkőzésén Erik Morales és Paulie Ayala csatázik a WBO világbajnoki címéért.
Kótai Mihály profi pályafutása során először mérkőzik az Egyesült Államokban. A 19 győzelmet felmutató százszázalékos magyar kisvilágbajnok ellenfele a 10-5-2-es mutatóval rendelkező amerikai Ruben Perez lesz.

A magyar ökölvívó - aki egyébként a WBC veretlen nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoka - ghánai partnerével, Kofi Jantuah-val (22-1) készült a meccsre, a helyszínen pedig Szántó Imre felügyeli az utolsó napok munkáját.

Szántó szerint Kótain a szokásos meccs előtti izgalom jelei láthatóak, de különösebben nem izgul. Az edző szerint Kótai fejlődése szempontjából mindenképpen hasznos az egyesült államokbeli túra, ahol rengeteget tapasztalatot szerezhet.

A kaszinók fővárosában a gála főmérkőzését a mexikói Erik Morales és az amerikai Paulie Ayala vívja. A két klasszis meccsének tétje a WBC pehelysúlyú világbajnoki címe. Az előzetes hírek szerint a találkozó iránt hatalmas az érdeklődés, így biztos, hogy telt ház lesz a Mandalay Bay Casinóban.