Piroska
3 °C
3 °C

Kótai huszadik meccsét is megnyerte

2002.11.17. 14:16
Sikeresen mutatkozott be Amerikában Kótai "Tornádó" Mihály, a Bokszvilágtanács (WBC) szervezet nagyváltósúlyú kisvilágbajnoka, miután nyolc menet után egyhangú pontozással verte amerikai riválisát. A pehelysúlyban a mexikói Morales lett a világbajnok.
Kótai nagyon várta már ezt a mérkőzését, mert először öklözhetett a Las Vegas-i Mandalay Bay Casinóban, ezzel egyidejűleg nagy kihívás előtt állt, mert ha itt kiváló teljesítményt képes nyújtani, akkor arra odafigyel a világ. Szántó Öcsi bácsi kísérte el a magyar bunyóst erre az összecsapásra, és a mester nem titkolta, hogy Kótai a vártnál jóval jobban izgul.

A Tornádó elsöpörte Perezt is

A mérkőzésen aztán semmi jel sem utalt a feszültségére, mert meg sem tudta szorítani amerikai riválisa. Kótai Mihály így egyhangú pontozással győzött Ruben Perez ellen, és ezzel megőrizte veretlenségét.

A WBC Tornádó névre elkeresztelt nagyváltósúlyú kisvilágbajnoka mind a nyolc menetben végig irányított, és becenevéhez méltón elsöprően bokszolt. Kótai mérlege továbbra is százszázalékos: húsz győzelméből tizenegyet ért el kiütéssel.

Morales sem kegyelmezett

Az est főmeccsén a mexikói Erik Morales szerezte meg a Boksz Világtanács pehelysúlyú világbajnoki övét - egyébiránt Kokó súlycsoportjáról van szó -, miután egyhangú pontozással győzött honfitársa, Paulie Ayala ellen.

Morales nagyon keményen kezdett, hamar jelentős előnybe került, és K.O.-győzelme sem volt elképzelhetetlen. Ayala azonban állta az ütéseket és bár a győzelemre nem volt esélye, becsülettel küzdött. Morales 43. profi mérkőzésén 42. sikerét aratva foglalta el a pehelysúly üresen álló trónját. Ayala 36. összecsapásán a második vereségét szenvedte el.

De La Hoya selejtezőt kér ellenfeleitől

Kótai súlycsoportjával kapcsolatos hír még, hogy Oscar de la Hoya, a WBA és a WBC bajnoka szeretné, ha legnagyobb riválisai egy profi ökölvívó tornán megküzdenének egymással, s a végső győztessel ő vívna egy címmérkőzést.

Az amerikai sztár szerint Fernando Vargas, Winky Wright, Javier Castellijo, Daniel Santos, Shane Mosley és Vernon Forrest közül bárki ellen össze tudna hozni egy több tízmillió dolláros szuper gálát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!