Lewis élőben figyeli meg Klicskót

2002.11.20. 12:41
A WBC brit világbajnoka személyesen tekinti meg tavaszi ellenfele, Vitalij Klicsko szombati mérkőzését, melyet az amerikai Larry Donald ellen vív a WBA interkontinentális címéért. A találkozó előtt száll ringbe Erdei Zsolt is, aki a 42 éves Juan Carlos Gimenez ellen kísérli meg megvédeni kisvilágbajnoki címét.
Vitalij Klicsko biztos benne, hogy nem fog 12 menetig tartani a Larry Donald elleni összecsapása. Dortmundban szombaton a WBA interkontinentális címért bokszol az ukrán és az amerikai sztár. A "Doktor" szerint minden bizonnyal hamarabb véget fog érni a találkozó, mégpedig az ő kiütéses győzelmével. Amerikai riválisa örült a kijelentésnek, mert úgy véli, Klicsko lebecsüli őt, így meglepetést okozhat.

A hamburgi Universum Box Promotion - a korábban Kovács Istvánt, jelenleg Erdei Zsolt alkalmazó ügynökség - kitűnősége ezzel a találkozóval készül a brit Lennox Lewis elleni februári vagy márciusi világbajnoki címmérkőzésére (WBC).

Lewis egyébként a helyszínen fogja megtekinteni az összecsapást. Ez mindössze azért számít meglepetésnek, mert a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú bajnoka nem rég még úgy nyilatkozott: az egyik Klicskot reggelire, a másikat ebédre eszi meg.

A találkozó előtt száll ringbe Erdei Zsolt is, aki első alkalommal védi meg október elején Debrecenben kivívott kisvilágbajnoki címét. Erdei nem az eredetileg kijelölt Michael Rush, hanem a Paraguay-i félnehézsúlyú bajnoki cím birtokosa, Juan Carlos Gimenez ellen száll harcba. A 42 éves ökölvívó - aki 1998-ban vívta utolsó világbajnoki címmeccsét - eddigi mérlege: 31 győzelem (19KO), 10 vereség és 2 döntetlen.