Móric
14 °C
17 °C

Klicsko maradt az interkontinentális bajnok

2002.11.24. 16:52
Klicsko a 10. menetben már ötödször küldte padlóra amerikai ellenfelét, és simán nyerte a Lewis elleni világbajnoki címmérkőzés előtti utolsó meccsét.
Vitalij Klicsko a tizedik menetben technikai k.o-val győzte le az amerikai Larry Donaldot szombaton este Dortmundban, és ezzel megőrizte a WBA nehézsúlyú interkontinentális címét. Az ukrán bokszoló dortmundi mérkőzése egyben előkészületi meccs volt a brit Lennox Lewis elleni februári vagy márciusi világbajnoki címmérkőzésére (WBC).

Klicsko - akihHarminchárom eddigi mérkőzéséből harmninckettőt nyert meg (egy kivételével valamennyit k.o.-val) - ötször küldte padlóra amerikai ellenfelét, utoljára a 10. menetben, s ekkor a bíró végett vetett az összecsapásnak. Klicsko győzelme kiütésnek számít, ugyanis egy menetben háromszor küldte padlóra Donaldot.

Előzőleg Dortmundban az ökölvívó gála előmérkőzésen Erdei Zsolt megvédte a WBO félnehézsúlyú kisvilágbajnoki címét a paraguayi Juan Carlos Gimenez ellen. Az amatőrként világ- és Európa-bajnok bokszoló a hetedik menet után technikai k.o.-val verte 41 éves riválisát.