Roy Jones lebokszolhatja Don King haját

2003.01.08. 15:47
Don King, a világ legismertebb profi boksz promotere levágatja jellegzetes frizuráját a verhetetlennek tartott Roy Jones márciusban megveri John Ruizt.
Novemberben vált egyértelművé, hogy Roy Jonesnak, a három világbajnoki címet birtokló boksz-zseninek új ellenfeleket kell keresnie mert súlycsoportjában, a félnehézsúlyban már minden komoly versenyzőt tönkre vert, a WBO-bajnok, Dariusz Michalczewski pedig nem áll ki ellene.

Jones eddig csak egyszer kapott ki

A 47 meccsén mindössze egy vereséget jegyző Roy Jones ezért egy súlycsoporttal feljebb lép, de még nem döntötte el, hogy véglegesen a cirkáló súlyúak között marad-e. Jones húzása kockázatos lépésnek tűnik, hiszen ő ideális félnehézsúlyú, egy kategóriával (tíz kilóval) feljebb ütései már aligha lesznek olyan hatékonyak. (Pláne, ha nem tud könnyen erősödni.)

John Ruiz, a WBA cirkáló súlyú bajnoka ellen azonban már biztosan játszik. Ruiz eddigi negyvenhárom meccsből négyszer kapott ki, legutóbb 2000-ben, amikor Evander Holyfield győzte le. Ezért a vereségért aztán visszavágott, majd a harmadik meccsen döntetlen született.

Ruiz: nem kell aggódni King hajáért

Ruiz tavaly csupán egyszer lépett ringbe, akkor Kirk Jonhson ellen megvédte elsőségét. Jones ellen márciusban kell bokszolnia, és annak ellenére, hogy még majd három hónap van az összecsapásig, a nagy érdeklődéssel várt csata felvezetése már most elkezdődött.

Jones ugyanis fogadást ajánlott riválisa menedzserének, Don Kingnek. (Ő a legismertebb meccsszervező, a slágermeccseket - Tyson, Lewis - rendre ő hozza össze.) Ha ő nyer, akkor Kingnek le kell vágatnia jellegzetes frizuráját. A menedzser belement az alkuba, noha pontosan tudja, hogy kevés esélye van. Ha egyébként Jones nyer, akkor az sem kizárt, hogy marad a nehezebb súlycsoportban.

Az ellenoldal, Ruiz azonnal megnyugtatta a kedélyeket, mondván: nem kell aggódni King hajáért.