Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Áprilisban védheti meg világbajnoki címét Kótai

2003.01.22. 14:45
Február elsején Las Vegasban vív felkészülési meccset Kótai Mihály, a WBC kisvilágbajnoka, hogy aztán áprilisban megvédje címét, Lipcsében.
Kótai Mihály április ötödikén Lipcsében védheti meg világbjanoki címét, ellenfele egyelőre még ismeretlen - jelentet meg a WBC nagyváltósúlyú kisvilágbajnokának honlapjána. Kótai egyébként szerda reggel utazott el Las Vegasba, ahol a jövő szombaton ismét ringbe lép. (Ottani ellenfeléről sincs még hír.) Találkozója a Juan Manuel Marquez-Manuel Medina IBF pehelysúlyú világbajnoki mérkőzés felvezető programjában szerepel.

Tizedik a világranglistán

A Tornádó névre elkeresztelt egykori amatőr Eb-bronzérmes öklöző másodszor lép fel az Egyesült Államokban, és a tervek szerint a címmérkőzése előtt még egy dél-afrikai túrán is részt vesz. Kótai mérlege egyébként eddig mind a húsz mérkőzését megnyerte. Ezzel a WBC világranglistáján a tizedik helyet foglalja el, összesítésben a boxrec.com című szaklap a 47. helyre teszi.

Kiváló eredményével Kótai a magyar profik közül csak a negyedik legjobb, mert a középsúlyú Gálfi Andrást a WBO a hatodik helyen, a félnehézsúlyú Erdeit a nyolcadikon, a harmatsúlyú, olimpiai bronzérmes Isaszegi Róbertet a kilencedik helyen említik. (Két utóbbi helyezés egyaránt a WBO-ra vonatkozik.)

Erdei február nyolcadikán bokszol

Erdei február nyolcadikán Berlinben bokszol. Gálfi és a Miskolcon kisvilágbajnoki címet szerző Isaszegi következő meccséről, illetőleg övének megvédéséről egyelőre nincs hír.