Lewis Klicsko helyett Tysont akarja

2003.01.26. 16:44
A tervezettel ellentétben mégsem kerül sor áprilisban a Lennox Lewis-Vitalij Klicsko profi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésre. A brit bokszoló ügyvédje szerint félbeszakadtak a tárgyalások, és inkább ismét megmérkőzik Mike Tysonnal.
Néhány hete röppent fel a hír, hogy április tizenkettedikén létrejön végre a várva-várt nagy ütközet Lennox Lewis és az ukrán Vitalij Klicsko között. Akkor arról volt szó, hogy már csak a színhely kijelölése a kérdéses.

Lewis ügyvédje: még sok a nyitott a kérdés

Ezek után nagy meglepetésre Judd Bernstein, Lewis ügyvédje a következővel állt a nyilvánosság elé vasárnap. "Túl sok nyitott kérdés van még a találkozóval kapcsolatban" - mondta. "Ezért Lewis inkább júniusban Mike Tyson ellen szeretne ringbe lépni. Erre az összecsapásra szerződés kötelezi" - folytatta, utalva arra, hogy a 37 éves brit tavaly kiütötte a nyolcadik menetben Tysont.

Tyson februárban is ringbe lép

A hírek szerint most úgy véli, hogy mégis inkább neki szeretne visszavágási lehetőséget adni. Ezért február 22-én Memphisbe utazik, hogy megnézze Tyson mérkőzését Clifford Etienne ellen. (Etienne egyébként még Tysonnál is többet ült börtönben.)

A szakértők szerint pillanatnyilag mindkét összecsapásért vevők lennének a televíziós csatornák, ám Tyson neve azért kétségkívül piacképesebb még most is a fehér óriásénál, ugyanakkor, ha rosszul sül el a februári meccs, veszíthet értékéből.

Klicsko ügyvédje: a legfontosabb kérdésekben megegyeztünk

A másik fél természetesen megütközéssel fogadta a bejelentést. Rod DiNicola, Klicsko amerikai ügyvédje így nyilatkozott: "a két ökölvívó menedzsmentje az elmúlt évben a legfontosabb kérdésekben megegyezett. December huszadikán sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, hogy a meccset április 12-én vagy 19-én rendezik Los Angelesben. Úgy látszik, Lewis nem akar kiállni Klicsko ellen. De mindent megteszünk, hogy még június előtt sor kerüljön a világszerte nagy érdeklődéssel várt találkozóra."

A Kanári-szigeteken készülő Vitalij Klicsko - aki a hamburgi Universumnál Erdei Zsolt klubtársa - azt mondta, határtalanul csalódott, hogy elmarad az összecsapás.