Klicskoék feljelentik Lewist

2003.01.28. 10:58
Klicsko és csapata, az Universum Box Promotion perrel fenyegeti az angol Lennox Lewist, miután az visszalépett az előzetesen lekötött összecsapásuktól. Az angol inkább az amerikai Tysonnal mérkőzne júniusban.
Perrel fenyegeti Lennox Lewist a német Universum Box Promotion mérkőzésszervezője, Klaus-Peter Kohl. Állítása szerint a nehézsúlyú világbajnok szerződést szegett azzal, hogy nem Vitalij Klicsko, hanem Mike Tyson ellen akarja megvédeni a WBC övét.

Klicsko ütni akar

Érvényes, három hónapja aláírt megállapodás van a birtokunkban - mondta Kohl. - Napokon belül tájékozódunk a lehetséges jogi lépésekről. Kohl kijelentette: minden rendelkezésére álló jogi eszközt be fog vetni, hogy rábírja Lewis-t a Klicsko elleni mérkőzésre.

Az előzetes tervek szerint Lewis az ukrán öklözővel mérkőzött volna áprilisban, de ezt a találkozót elhalasztják. Helyette a brit klasszis június 21-én, valószínűleg Memphisben csap össze Tysonnal, akit tavaly június 8-án a nyolcadik menetben kiütött.

Lewisék úgy érzik, a Klicsko elleni meccsel kapcsolatban még rengeteg nyitott kérdés van, ellenben Tyson elleni meccsre szerződés kötelezi. Lewis egyébként utóbbi ellen készül, februárban személyesen lesz jelen az Etienne elleni memphisi fellépésén.

Lewisék választásának egyébként lehet pénzügyi oka is - Tyson neve még mindig jobban cseng mint Klicskoé -, de az sem elképzelhetetlen, hogy Lewis megijedt ukrán riválisától és az amerikaitól kevésbé tart. Az Evening Standard című lapban már arról is beszámolnak, hogy a két öklöző meg is egyezett a mérkőzést közvetítő HBO csatornával.