Erdei csak márciusban üt

2003.01.29. 11:09
A tervezettnél egy hónappal később, március nyolcadikán lép legközelebb ringbe Erdei Zsolt. A halasztást minden bizonnyal nem bánja a tavaly ősszel interkontinentális bajnoki címet nyert bokszoló, hiszen így egy nagyszabású gálán, Vladimir Klicsko előtt léphet a kötelek közé.
Erdei Zsolt, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka az előzetes tervezett februári időpontnál pont egy hónappal később, március nyolcadikán védheti meg bajnoki címét. Az olimpiai bronzérmes bokszoló jelenleg a Kanári szigeteken edzőtáborozik, ám kisebb térdproblémái miatt nem tudott végig teljes értékű munkát végezni.

Az Universum Box-Promotion jelenlegi egyetlen magyarja azonban ennek ellenére remek erőben érzi magát és örül a változásnak. A WBO világranglistáján nyolcadik helyet elfoglaló öklöző öröme érthető, hiszen így több ideje lesz felkészülni és egy felhozó találkozó helyett, egyből címmeccset vívhat. Madár egy rangos hannoveri gálán húz kesztyűt, mellyen a főmeccset Vladimir Klicsko, a WBO nehézsúlyú világbajnoka vívja.

Michalczewski csarnokot avat

Az Universum másik világsztárja, fel félnehézsúlyú profi világbajnok Dariusz Michalczewski öt év után ismét Hamburgban, lép fel, a város új sportcsarnokának, a 14 500 férőhelyes Color Line Arenának a megnyításán. A helyi Universum 34 éves klasszisa március 29-én bokszolhat, akinek ellenfele egyelőre még ismeretlen. "Megtiszteltetésnek érzem a felkérést, hiszen Hamburg a második otthonom" - jelentette ki az Erdei Zsolthoz hasonlóan a Kanári-szigeteken edzőtáborozó "Tigris".

Ha valóban nem jön össze Vitalij Klicsko áprilisra tervezett összecsapása Lennox Lewisszal, akkor az Universum tervei szerint az ukrán világbajnok is felléphetne a bokszgálán.