Lewis edzője: Lennox mindkét Klicskót kiüti

2003.01.30. 17:35
A nehézsúlyú világbajnok, Lennox Lewis edzője szerint tanítványa a legnagyobb bokszoló Muhammad Ali óta, így nem fél senkitől, a Klicskó fivérektől sem. Steward szerint Lewis még három meccset bokszol, aztán visszavonul.
A hétvégén került nyilvánosságra a hír, hogy a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú övét birtokló Lennox Lewis nem mérkőzik meg április tizenkettedikén az idősebbik Klicskóval (Vitalijjal), hanem inkább a Mike Tyson - akit tavaly a nyolcadik menetben ütött ki - elleni visszavágón lép fel. (Valószínűleg június 21-én.)

Tyson után jöhet csak Klicsko

Emanuel Steward, Lewis edzője is szót kért az ügyben, és azt mondta, hogy tanítványa nem tett le az ukrán elleni mérkőzről, csak későbbre halasztotta az összecsapást. "Muhammad Ali óta Lennox a legnagyobb bajnok, miért félne bárkitől is?" - értékelt.

Utoljára Vlagyimir Klicsko is megkapja majd

"Megígérte nekem, hogy legközelebb Mike Tysont üti ki, aztán jöhet a Vitalij elleni találkozó, és a végén Vlagyimir Klicskót is elintézi" - jelentette ki a 37 éves brit öklöző trénere. Azt sem titkolta, hogy ezzel a három találkozóval valószínűleg be is fejezi a pályafutását.

Közben a Klicsko-csapat vezetői szerződésszegésre hivatkozva pert helyeztek kilátásba a szerintük indokolatlan lemondás miatt. Az Universumnál úgy vélik, hogy az ügy sima, mert Vitalij Klicsko az elsőszámú kihívó, így mindenképpen vele kellene összemérnie az erejét Lewisnak.