Klicsko a WBC-hez fordul Lewis vissszalépése miatt

2003.02.06. 18:35
Vitalij Klicsko a Boksz Világtanácshoz fordul amiatt, hogy Lennox Lewis, a szervezet nehézsúlyú világbajnoka a korábbi megállapodás ellenére nem akar kiállni ellene az év első felében.
A hamburgi Universum ukrán sztárja számít Lewis elsőszámú kihívójának, így azt várja: a WBC kötelezze ellenfelét, hogy június végéig mérkőzzön meg vele, vagy fossza meg címétől.

Klicsko és a brit sztár menedzsmentje december 20-án megállapodott, hogy április 12-én Las Vegasban vagy április 19-én New Yorkban kerül sor a világszerte nagy érdeklődéssel várt összecsapásra. Január 26-án viszont Lewis ügyvédje bejelentette, hogy túl sok még a nyitott kérdés, ezért védence június 21-én Memphisben a tavaly júniusban legyőzött Mike Tysonnak ad visszavágót.

"Nem tudom elképzelni, hogy Lewis megijedt volna, ehhez túl jól ismerem - mondta Vitalij Klicsko. - Eddig minden kihívásnak eleget tett. Remélem, a WBC-n keresztül nyomást tudunk rá gyakorolni. A Nemzetközi Bokszföderáció világbajnoki címéről már lemondott, nem hiszem, hogy a WBC övét is el akarja veszíteni."

Amennyiben mégis ez történik, az idősebb Klicsko fivér Evander Holyfield ellen léphet ringbe a WBC címéért. Peter Hanraths, az Erdei Zsoltot is foglalkoztató német klub gazdasági igazgatója múlt hét szerdán közölte, hogy beperlik Lewist az elmaradt meccs miatt.