Tyson újra linkeskedik

2003.02.17. 10:45
A nehézsúlyú profi ökölvívás fenegyereke Mike Tyson egy hónapja kemény edzésekről és csúcsformáról beszélt. Ezzel szemben most betegeskedik, tetoválószalonba jár és az edzője is ott hagyta.
Elegem van abból, hogy mindig butaságokat csinálok - mondta Mike Tyson tavaly novemberben, majd alig egy hónappal ezelőtt azt ígérte, hogy a jövőben botrányai helyett a kötelek között nyújtott teljesítményével hívja fel magára a figyelmet és csúcsformában tér vissza február 22-én a memphisi Pyramid Arenában Clifford Etienne ellen.

Kora reggeli futásokról, napi többszöri kemény edzésekről szóltak a hírek. Mindenki úgy gondolhatta, "Iron Mike" jó útra tért, és életében talán utoljára mindent a bokszra tesz fel.

Ennek ellentmond, hogy amerikai újságírók kiderítették: hetente mindössze két edzésen vesz részt és ennek köszönhetően, ott is hagyta őt egyik edzője Jeff Fenech. A tréner úgy nyilatkozott, szeretett volna részt venni egy nagy bokszoló utolsó visszatérésénél, de a semmittevéshez nem segédkezik, ehhez nem adja a nevét.

A tengerentúli zsurnaliszták azt is tudni vélik, hogy az egykori hajdani nehézsúlyú profi világbajnok öklöző napok óta hasmenéssel és hányással "egybekötött" influenzával bajlódik. Ennél is nagyobb gond, hogy edzések helyett sokkal többet törődik új arctetoválásával.

A Tyson-pártiak ellenben csak kisebb megfázásról beszélnek és a gondok ellenére is biztosak kedvencük győzelmében. A memphisi összecsapás egyébként fontos Tyson számára, hiszen többször úgy nyilatkozott, veresége esetén visszavonul. Azonban ha nyer, akár már tavasszal megmérkőzhet a tavaly kiütéses vereséget rámérő Lennox Lewis-al.