Erik, Alexandra
EUR 383,72 Ft
USD 366,56 Ft
9 °C
23 °C

Klicsko feljelentette a Boksz Világtanácsot

2003.02.21. 11:14
Vitalij Klicsko feljelentette a Boksz Világtanácsot (WBC), mert a szervezet nem kötelezte a nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewist, hogy álljon ki ellene az év első felében.
Az ukrán ökölvívó a ranglista alapján elvileg az elsőszámú kihívó, de a brit óriás többszöri felszólítás ellenére sem hajlandó kötelek közé lépni, ráadásul a WBC nem reagál a történtekre, azaz nem fosztja meg címétől. Klicsko egyesülete Lewis ellen is eljárást kezdeményezett.

Inkább Tyson, mint Lewis

Klicsko és Lewis menedzsmentje december 20-án megállapodott, hogy április 12-én Las Vegasban vagy április 19-én New Yorkban kerül sor a világszerte nagy érdeklődéssel várt összecsapásra.

Január 26-án viszont a brit ügyvédje bejelentette, hogy túl sok még a nyitott kérdés, ezért védence június 21-én Memphisben inkább a tavaly júniusban legyőzött Mike Tysonnak ad visszavágót. Hosszas huzavona után eldőlt: Etienne vállalja a harcot az amerikai ellen, afelek már a mérlegelésen is túlvannak, ami békés körülmények között zajlott le.

Az edző szerint szó sincs megfutamodásról

Emanuel Steward, Lewis edzője azt nyilatkozta korántsem megfutamodásról van szó, mert megígérte neki, hogy mindkét Klicskót ki fogja ütni, aztán pedig visszavonul.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek