Kótai júniusban világbajnok lehet

2003.02.26. 11:34
A Polish Boxing Promotion magyar öklözője nyáron Manchesterben a WBF (Bokszvilágszövetség) nagyváltósúlyú világbajnoki övéért léphet ringbe. Ellenfele egyelőre ismeretlen.
Kótai Mihály Kótai Mihály legközelebb április 5-én lép ringbe, ekkor Lipcsében, a tavaly tavasszal megszerzett nemzetközi bajnoki címét védi meg. Ezt követően május első napjaiban az Egyesült Államokba utazik, ahol a hónap harmadik napján egy gála résztvevője lesz. A rendezvény rangját jelzi, hogy a főmeccset Oscar De La Hoya és Yori Boy Campas vívja, de fellép Erik Morales is.

Azonban lehet, hogy a tengeren túli fellépés elmarad, ha az év, számára legfontosabb meccse június 7-én összejön. Ekkor ugyanis Manchesterben a WBF (Bokszvilágszövetség) nagyváltósúlyú világbajnoki övéért mérkőzhet, egy jelenleg még ismeretlen ellenféllel. (Az est főmeccsén Prince Naseem Hamed mérkőzik, kinek ez lesz az első meccse idén.)

Kótai manchesteri összecsapása nagyban függ a március 8-án sorra kerülő Richard Williams-Andrej Pesztrajev meccstől. Amennyiben érvényesül a papírforma és Williams nyer, úgy minden bizonnyal lemond az övről és abban az esetben Kótai egy "gazdátlan" övért csatázhat.

Hasonlóan Kokó-hoz
2001 januárjában Kovács István is így lett világbajnok, miután Hamed lemondott címéről, egy gazdátlan övért vívott találkozón ütötte ki a dominikai Antonio "Chielo" Diaz-t.

Azonban ha az orosz Pesztrajev diadalmaskodik márciusban, ő lesz a magyar öklöző ellenfele Manchesterben. Kótai és menedzsere tisztában vannak vele, hogy a WBF nem a legrangosabb szervezet, de úgy vélik, arra mindenképp jó lesz az összecsapás, hogy Kótai szokja a tizenkét menetes tétmeccsek hangulatát.