Verekedés a Ruiz-Jones meccs mérlegelésén

2003.02.28. 14:23
Verekedésbe torkolott a szombaton Las Vegasban sorra kerülő John Ruiz-Roy Jones profi nehézsúlyú ökölvívó címmérkőzés mérlegelése. Azonban nem a két öklöző, hanem a menedzser és az edző esett egymásnak.
A "szokásokkal" ellentétben nem a két bokszoló, hanem Ruiz menedzsere, Norman Stone és Jones edzője, Alton Merkerson esett egymásnak még a ceremónia előtt, mert még viták árán sem tudtak megegyezni, hogy milyen kesztyűket viseljenek a ringben a védenceik.

Az előmérkőzésen nem hirdettek ugyan győztest, de a végeredményt tekintve mindenképpen a tréner ütései voltak hatásosabbak, ugyanis Stone néhány perccel a különleges összecsapás után összeesett. Kórházba szállítását követően a vizsgálatok szerencsére megnyugtató eredményt hoztak: ujjtöréssel és kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet és az orvosok néhány órás megfigyelés után hazaengedték.

Amúgy a mérlegelésen a WBA-bajnok Ruiz 102.6 kg-ot, míg a félnehézsúlyból érkezett kihívó pontosan 15 kilóval kevesebbet nyomott, ami bevallása szerint jóval több, mint amire számított.

- Nem tudom, hogyan sikerült ilyen "nagyra nőni". Előzetesen csak 80-82 kg-ra terveztük a súlyomat - nyilatkozott a pályafutása során 47 győzelmet és mindössze egy vereséget begyűjtő kihívó, aki a WBC, a WBA és az IBF bajnoki övét is birtokolta "eredeti" súlycsoportjában.

A 30 éves Puerto Ricó-i származású Ruiz júliusban védte meg WBA-címét Kirk Johnson ellen, miután a kanadait sorozatos szabálytalanságok miatt a 10. menetben leléptették. A vb-övet tavaly március 4-én Evander Holyfieldtől hódította el.