Klicsko ismét sima meccsre készül

2003.03.07. 12:39
Vlagyimir Klicsko a 37 éves dél-afrikai Sanders ellen védi meg szombaton nehézsúlyú világbajnoki címét, és - szokás szerint - ő az esélyes. Az Universum ezúttal sem vállalt kockázatot.
Vlagyimir Klicsko két amerikai - júniusban Ray Mercert, decemberben Jameel McCline-t verte technikai ko-val - mérkőzése után szombaton ismét Németországban teszi kockára WBO-világbajnoki címét. A harminckilenc győztes meccsen túllévő fiatalabbik, 26 éves Klicsko Hannoverben mérkőzik meg Corrie Sanders-szel.

Sanderst legyőzte Rahman

A nehézsúlyú bajnok ellenfele, a 37 éves dél-afrikai Sanders nem túl komoly öklöző, noha három évvel ezelőtt pontozással legyőzte azt a Ross Puritty-t, aki ellen egyetlen vereségét gyűjtötte be az ukrán sztár.

Szokás szerint az Universum ezúttal is elkerülte az átlagosnál nagyobb kockázatot, amikor az idősödő bunyós kihívását fogadta el. Sanders ugyan találkozott Hasim Rahmannal, Lennox Lewis legyőzőjével, de - technikai KO-val - kikapott tőle. A gála eredeti programja szerint bokszolt volna Erdei Zsolt is, de megsérült.

Állampolgárságot váltanak Klicskóék?

Nemrég megjelent hírek szerint Klicsko szeretné felvenni az amerikai állampolgárságot, és elszerződni az Universumtól. A szaksajtó szerint Vlagyimirral tartana testvére, Vitalij és edzője, Fritz Sdunekkel (aki az eddigi egyetlen magyar világbajnok, Kovács István edzője volt) is. Az érintettek azonban nem hajlandóak nyilatkozni az ügyről.

Amennyiben a nehézsúlyúak között a hétvégén királlyá ütött Roy Jones úgy dönt, hogy marad a kategóriában, akkor ő lehet Vitalij Klicskó kihívója.

Roy Jones Tysonnal is meccselne, ha

Jones legutóbbi nyilatkozatában ugyanakkor egyáltalán nem említette Klicskót. Foglalkozott ellenben Tysonnal, és lehetségesnek tartja, hogy vele összejöhett az ütközet, de jelezte: ezért 50 millió dollárt szeretne kapni. (Ruiz legyőzéséért ennek ötödét, vagyis tízet kapott és a tévés jogdíjak hatvan százalékát. Az eseménynek 525 ezer tévés fizető nézője volt, ami összesen 26 és félmillió dollárt jelentett).