Sanders kiütötte Klicskót

2003.03.09. 14:02
"Az Universum ezúttal sem vállalt kockázatot" - írtuk Vlagyimir Klicskó újabb címmérkőzése kapcsán, előzetesen esélyt sem adva a nehézsúlyú világbajnok dél-afrikai kihívójának, a 37 éves Corrie Sandersnek. Tévedtünk.
Óriási meglepetésre a kihívó dél-afrikai Corrie Sanders a második menetben kiütötte az ukrán Vlagyimir Klicskót, a Boksz Világszervezet Hannoverben megrendezett nehézsúlyú címmérkőzésén.

A 37 éves Sanders egyáltalán nem ijedt meg Klicskótól, és az első pillanattól kezdve bátran bokszolt. Az első menet második felében Sanders kétszer is padlóra küldte ellenfelét. Erdei Zsolt klubtársát ekkor a gong még megmentette a vereségtől, de a szünetben sem tért magához.

A második felvonás elején Sanders remekül használta ki harcra már képtelen riválisa hibáit, s újabb két megrendítő ütéssel végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Klicsko korábbi 41 mérkőzéséből csak egyet veszített el: 1998. december 5-én az amerikai Ross Purittytől. Sanders 41 találkozóját nyerte meg (Hannoverben 29. alkalommal győzött kiütéssel), korábban kétszer kapott ki.