Erdei megvédte kisvilágbajnoki címét

2003.03.30. 00:39
Kilenc és fél meneten át bírta a brazil Hilton Santos, majd feladta az Erdei Zsolt elleni kisvilágbajnoki döntőt. A magyar bokszoló tizenötödik profi mérkőzésén, tizenötödik győzelmét aratta és másodszor is megvédte címét.
A hónapokon át térsérüléssel bajlódó Erdei Zsolt Michalczewski edzőpartnere, a brazil Hilton Santos ellen próbálta megvédeni kisvilágbajnoki címét szombat éjjel az új hamburgi sportcsarnok nyitó rendezvényén.

Az első menetbe nem strapálták magukat agyon a bokszolók. Erdei egy-két egyenese eltalálta ugyan a brazilt, de egyikőjük sem került komoly fölénybe.

Erdei fölénybe kerül

A második menet már tisztán a magyar öklözőjé volt, Santos többször megrogyott. Erdei két tisztán bevitt balegyenese után csaknem bezuhant a sarokba, és ha a menet csak néhány másodperccel tovább tartott volna, akkor Erdei jó eséllyel kiüti ellenfelét.

Erdei padlóra kerül

Aki azonban összesezdte magát a szünetben, és a harmadik szakasz kiegyenlített bokszot hozott. Sőt, a negyedik menetben Erdei padlóra került, a bíró rászámolt (a közönség tiltakozott, mert úgy tűnt, hogy a magyart nem ütés vitte le, hanem csak elcsúszott).

Az ötödik részben ismét egyértelmű fölényben bokszolt Erdei, amit két viszonylag unalmas, és kiegyenlített menet követett. A nyolcadik menet végén Erdei keményen felpofozta Santost, de a gong megmentette a brazilt. A magyar kisvilágbajnok életében először bokszolhatott kilencedik menetet is - korábbi mérkőzéseit vagy alapból rövidebbre tervezték, vagy eddigre már kiütötte ellenfelét.

Santos a kötelek közé kerül

A tizedik szakaszban Erdei olyan kemény ütéseket vitt be, hogy érthetetlen volt Santos hogyan maradhatott állva. De sokáig állva maradt. Végül azonban beesett a kötelek közé, és a bíró ugyan hagyta volna még őket bokszolni, de a brazil edzője bedobta a törülközőtt.

Erdei Zsolt megérdemelten nyerte meg harmadik címmérkőzését, és tizenötödik profi meccse után is veretlen maradt.