Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Erdei semmiről sem tud

2003.04.01. 13:52
Az elmúlt hétvégén a brazil Hilton Santos ellen immáron második alkalommal védte meg kisvilágbajnoki címét Erdei Zsolt. Az Universum magyarja ennek ellenére úgy érzi, sokat kell még fejlődnie.
Néhány napja Erdei Zsolt a brazil Hilton Santos elleni kiütéses győzelemmel védte meg kisvilágbajnoki címét. A magyar bokszoló a negyedik menetben padlóra került, igaz nem egyértelműen ellenfelének ütései miatt (inkább csak megcsúszott). Uyganakkor meccs közben felrepedt az orra, és csak nehezen tudták elállítani a vérzést. A folytatásban azonban ez nem zavarta és a 10. menetben szó szerint kiütötte a ringből riválisát.

"Az orrom már jobban van - igaz még leragasztva - és a gyors javulásban az is szerepet játszik, hogy végre itthon vagyok" - mondta az Indexnek Erdei. Az amatőrként olimpiai bronzérmes ökölvívó nem tudja ugyanakkor hogy mikor bokszol legközelebb címmérkőzésen, de még a soron következő mérkőzéséről sem tudott bővebb felvilágosítást adni,.

"Ettől függetlenül most már jobb a hangulatom, mint az elmúlt hónapokban volt. A sérülésem miatt nagyon feszült voltam, a tehetetlenség lelkileg nagyon megviselt. Komolyabb címről - Európa-bajnoki, esetleg világbajnoki címről - még korai beszélni, hiszen még én sem érzem magamat felkészültnek egy ilyen nagy meccsre.

Erdei szerint nem a boksztudásával van a baj, hiszen vannak jó pillanatai, de úgy érzi testileg és lelkileg is sokat kell még fejlődnie.