Kótai eddigi legnehezebb meccse

2003.04.12. 23:30
Huszonkettedik profi ökölvívó mérkőzését is megnyerte Kótai Mihály, aki ezúttal a londoni gálán a brit Darren Rhodes-t verte pontozással. A WBF világbajnoki övének megszerzésére készülő magyar bokszoló eddigi találkozóinak pontosan a felét, 11-et nyerte kiütéssel.
Profi pályafutása legnehezebb mérkőzését vívta szombat este Londonban, de végül - hacsak egyetlen ponttal is - ismét nyert Kótai Mihály. A WBF világbajnoki címére pályázó magyar bokszoló aktívan kezdett a hazai közömség előtt fellépő brit Darren Rhodes ellen, de csak szolid fölényt tudott kialakítani.

Az eddigi húsz meccséből tizenhárom győzelmet szerzett Rhodes, aki egyébként a brit nemzetközösségi bajnok Michael Jones edzőpartnere, összességében többször talált be, mint magyar ellenfele. Az utolsó menetben ráadásul felrepedt Kótai szemhéja, aki ennek ellenére kihúzta a hátralévő egy percet, és 97-96-os pontozással nyert.

Rhodes meglepte Kótait

A Polish Box Promotion kötelékében sportoló Kótai ugyan nehéz mérkőzésre számított, de Rhodes erős öklözése mégis meglepte. A Rhodes elleni győzelemmel mindenesetre továbbra is veretlen a profi mezőnyben.

A mérkőzés után az RTL Klub műsorában nyilatkozó Kovács István és Erdei Zsolt is úgy nyilatkozott, hogy Kótainak ki kéne hagynia a május-3-ai, Oscar de la Hoya gáláján tervezett összecsapást, és inkább júniusi címmérkőzésére kellene összpontosítania.