Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Elvehetik Lewistól a bajnoki övet

2003.04.16. 15:55
Elképzelhető, hogy el kell búcsúznia bajnoki övétől Lennox Lewisnak, a Boksz Világtanács nehézsúlyú profi címvédőjének, mert a megadott határidőig nem nyilatkozott további terveiről.
A brit klasszisnak kedd estig kellett volna megmondania, hogy mikor és kivel mérkőzik legközelebb. A WBC szabályai szerint a hivatalos kihívója Vitalij Klicsko, de Lewis lemondta az eredetileg a múlt szombatra tervezett összecsapást. Szóba került, hogy esetleg Mike Tysonnak ad visszavágót, akit tavaly június 8-án kiütött, de ez az összecsapás sem jött létre.

Lewis ugyanakkor bízik abban, hogy nem fosztják meg a bajnoki címtől, mivel nem zárkózott el a Klicsko elleni meccstől csak előbb mással akar megküzdeni. Tervei szerint június 21-én Kirk Johnson ellen lépne szorítóba.

Érdekesség, hogy hasonló módon már elvesztett egy bajnoki övet: tavaly szeptemberben a Chris Byrd elleni csata helyett inkább lemondott az IBF-trónról. Akkori döntését azzal indokolta, hogy a közvélemény csekély érdeklődést mutatott volna a találkozó iránt.

Februárban egyébként Klicsko feljelentette a WBC-t, amiért a szervezet nem kötelezte Lewist korábbi megállapodásuk betartására, március végén viszont utóbbi perelte Klicskót és a WBC-t, mert szerinte rá akarják kényszeríteni a címmérkőzésre.