Lewis és Tyson, de csak egymás után

2003.04.24. 10:58
Véglegessé vált a Los Angelesben június 21-re tervezett bokszgála programja, melyen ringbe lép Lennox Lewis és Mike Tyson is, igaz nem egymás ellen. A brit a kanadai Kirk Johnson, míg "Iron Mike" az üzbég Oleg Maszkajev ellen száll ringbe.
Június 21-én, Los Angelesben lép ismét a kötelek közé Lennox Lewis, a WBC és az IBO nehézsúlyú világbajnoka. A brit öklöző - aki ezúttal az utóbbi szervezet övét szeretné megvédeni - a kanadai Kirk Johnsonnal csap össze.

A 37 éves Lewis utoljára tavaly június 8-án, Memphisben bokszolt címmeccsen, akkor a 8. menetben kiütötte a sportág amerikai fenegyerekét, Mike Tysont. Következő riválisa hét évvel fiatalabb nála, eddig 36 profi meccset vívott, s 34-szer győzött. A hírek szerint Johnson 1.4 millió dollárt kap a találkozóért, a szigetországi sztár gázsiját egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ugyanakkor rossz hír Lewis számára, hogy a WBC-övtől el kell búcsúznia, mert a múlt keddi határidőig nem nyilatkozott arról, hol mikor és kivel mérkőzik legközelebb. A WBC szabályai szerint a hivatalos kihívója Erdei Zsolt klubtársa, a hamburgi Universum ukrán klasszisa, Vitalij Klicsko, de a címvédő lemondta az eredetileg április 12-re tervezett összecsapásukat. A szervezet illetékesei még nem nyilatkoztak arról, hogy megfosztják-e trónjától.

A Los Angelesi-i gálán a hírek szerint fellép Mike Tyson is. Az amerikai a Lewis elleni vereség után Clifford Etienne ellen aratott "49 mp-es" győzelmet, azóta azonban nem lépett a kötelek közé. Mostani várható ellenfele, az üzbég Oleg Maszkajev lesz, aki minden bizonnyal már annak is örül majd, ha végig állva tud maradni.

Mayorga házi őrizetben "készül"
Egy másik világbajnok, a WBA/WBC váltósúlyú bajnoka Ricardo Mayorga július 12-én lépne ringbe Forrest ellen. Azonban nem megy felhőtlenül a felkészülése, hiszen jelenleg házi őrizetben van. A nicaraguai rendőrség egy illegális gyorsulási versenyt követően igazoltatta őt, de nem állt meg, sőt autójával majdnem elsodorta a járőrt. Ezen kívül illegális gyorsulási versenyek rendezésével is vádolják a bokszolót.