Kótait nem érdekli a kétmilliós pénzdíj

2003.05.22. 13:29
A kétmillió forintos pénzdíj ellenére sem áll ki Kótai Mihály a magyar bajnok Balogh ellen, noha információink szerint a WBF világbajnoki címének elhódításáért sem kapna ennyit.
A nagyváltósúlyú Kótai Mihály huszonharmadik profi meccsét is megnyerte a hétvégén a hollandiai Hágában, és immár biztos, hogy június 21-én Angliában a WBF (viszonylag szerény jelentőségű profi boksz-szervezet) világbajnoki övéért mérkőzhet.

Kótai nem kap kétmilliót a világbajnokságért

Időközben Rácz Félix, a Felixpromotion menedzsere bejelentette: hajlandó megduplázni az eredetileg ígért egymillió forintot, ha elfogadja versenyzője, a jelenlegi magyar bajnok, Balogh Zoltán kihívását az amatőrként Eb-bronzérmes Kótai.

Veress László - Rácz honlapján - úgy nyilatkozott, hogy Kótainak ennél komolyabb tervei vannak, és hallani sem akar egy esetleges meccsről. Az Index információi szerint Rácz nem véletlenül duplázta meg a tétet, Kótai ugyanis nem kap kétmillió forintnak megfelelő eurót, ha júniusban világbajnok lesz (a pénzdíj 7500 euró, azaz 1,8 millió forint).

Balogh szeptemberben címmeccset kaphat

Rácz úgy véli, hogy a találkozót szeptemberben, vagyis két hónappal Kótai meccse után lenne célszerű lejátszani. Rácz szerint komoly esély van arra, hogy Balogh a WBA kisvilágbajnoki címéért már szeptemberben megmérkőzzön.