Csődbe ment Erdei csapattársa

2003.07.15. 09:14
Hiába védte meg tizenhétszer a WBO világbajnoki övét az üzbég Artur Grigorjan, jelenleg nincs semmilye, még hat gyermekének ellátása is gondot okoz neki. Az Universum Box-Promotion öklözője rossz befektetési tanácsok miatt lett csóró.
Artur Grigorjan (36-0-0; 21KO) az Universum Box-Promotion bokszolója a könnyűsúlyúak táborában 1996 óta nem talált legyőzőre. Most azonban úgy tűnik, a King Artur becenévre hallgató üzbég öklöző mégis padlóra kerülhet.

Artur Grigorjan
Erdei Zsolt csapattársa ugyanis anyagilag mélypontra került, miután barátja és egyben tanácsadója rossz befektetési tanácsokkal látta el. Ezek következtében olyan anyagi válságba került, hogy hamburgi háza is könnyen elveszhet.

Grigorjan 1996 áprilisában szerezte meg Antonio Rivera ellenében a WBO világbajnoki övét, melyet a későbbiekben tizenhétszer védett meg. (Kétszer Magyarországon is fellépett, 2000-ben a Fradi-pályán Kalocsai Zoltán, míg 2001-ben a Kisstadionban Aldo Nazareno Rios ellen diadalmaskodott.)

Azonban tavaly már csak két alkalommal tudott ringbe lépni tétmeccsen, miután sorozatos sérüléseinek köszönhetően (már többször leszakadt a bicepsze) úgy fest, többé nem lehet teljes értékű sportoló. Emiatt mindenki számára rejtély, hogy a továbbiakban a semmiből induló sportoló hogyan tudja anyagi gondjait megoldani, s 6 gyermekét felnevelni.

Talán egy újabb világbajnoki cím "helyre hozhatná". Azonban a WBC jelenlegi világbajnoka, az amerikai Floyd Mayweather (30-0-0; 20KO) ellen (aki legutóbb idén áprilisban védte meg címét Victoriano Sosa ellen) félig sérülten nem sok esélye lenne a 36 esztendős öklözőnek.