Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Erdei Zsolt szeptemberben Szegeden bokszol

2003.07.16. 12:40
Erdei Zsolt a nyár végén ismét Magyarországon lép ringbe. Az Universum Box-Promotion jelenlegi egyetlen magyar ökölvívója tavaly Debrecenben szerezte meg a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoki címét, melyet azóta háromszor is megvédett. A szegedi gála újabb címvédést, jobb esetben akár valamelyik világbajnoki övéért kiírt címmérkőzést is hozhat.
"Két héten belül eldől, ki ellen lép ringbe Szegeden Erdei Zsolt, de nem elképzelhetetlen egy Európa-bajnoki vagy jobb esetben valamelyik szervezet világbajnoki címmérkőzése sem" - mondta Dámosy Zsolt azon a sajtótájékoztatón, melyen bejelentették, hogy az Universum Box-Promotion magyar versenyzője szeptemberben ismét Magyarországon, egészen pontosan Szegeden lép ringbe.

Budapesten nem volt megfelelő csarnok

Dámosy elmondta még: "A német csapatnál is úgy érzik, hogy Erdei készen áll komolyabb feladatokra. A szegedi összecsapáson minimális cél a félnehézsúlyú interkontinentális bajnoki cím negyedszeri megvédése lenne. Az Universum az elmúlt időszakban évente legalább egy gálát rendezett Magyarországon, amihez idén is ragaszkodzak. Miután Budapesten nem találtak megfelelő sportcsarnokot, Szeged örömmel jelezte, helyt adna a gálának."

Ezt erősítette meg a sajtótájékoztatón Botka László szegedi polgármestere is: "Amint megtudtuk, hogy nincs megfelelő helyszín, azonnal jeleztük, Szeged megrendezné az eseményt". Botka biztos benne, "az egész nyáron tartó fesztiválsorozat méltó befejezése lesz a szeptember eleji bokszgála".

Erdei: Elment a kedvem a boksztól

A szeptemberi "főszereplő", a profik között eddigi 16 meccsén 16 győzelmet, (ebből 12 K.O., illetve T.K.O) Erdei Zsolt örül, hogy ismét magyar közönség előtt bokszolhat. A múlt szombati Massimiliano Saiani elleni összecsapásról elmondta még, hogy az olasz annyit szabálytalankodott, hogy az ötödik-hatodik menetre - életében először - elment a kedve a boksztól.

Saiani szabálytalankodásainak köszönhetően nem tudta érvényesíteni boksztudását, és az edzőjével megbeszélt taktikát. Ennek ellenére a hetedik menetig felőrölte az olasz ellenállását és technikai K.O.-val megvédte a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoki címét. "Ennél rosszabb meccset életembe ne lássak" - zárta mondandóját olimpiai bronzérmesünk.