Erdei edzőpartnere ellen védheti meg címét

2003.07.30. 11:09
Noha sokáig úgy tűnt, saját csapattársa ellen lép ringbe Erdei Zsolt Szegeden, mégsem Stipe Drews lesz Madár következő ellenfele. Elég jól ismeri azonban a spanyol Juan Nelongo Pérezt is, hiszen edzéseken többször bokszolt már vele.
Erdei Zsolt legutóbb július közepén, az olasz Massimiliano Saiani ellen lépett ringbe, aki ellen harmadszor is megvédte Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú interkontinentális bajnoki címét. Az amatőrként világ- és Európa-bajnok magyar bokszoló eddig mind a tizenhat profi összecsapásából megnyerte.

Ezúttal Szegeden

Az Universum Box-Promotion jelenlegi egyetlen magyar ökölvívója tavaly Debrecenben szerezte meg a WBO bajnoki övét, melyet legközelebb szeptember 6-án, ismét Magyarországon, ezúttal Szegeden fog megvédeni. Ellenfele a spanyol Juan Nelongo Pérez lesz.

Erdei eddigi címmeccsei:
A WBO övet tavaly októberben Jim Murray ellen szerezte meg (K. O. az 5. m-ben), majd Juan Carlos Gimenez (T. K. O. a 8. m-ben), José Hilton Santos (T. K. O. a 10. m-ben) és Massimiliano Saiani (T. K. O. a 7. m-ben) ellen is sikerült megvédenie címét. Szöveg
Nincs komoly kockázat

A harmincnégy éves spanyol bokszoló Erdei eddigi legerősebb ellenfele lesz, de azért még ő is elég biztos áldozat. Perez 1999 és 2000 között a WBA szervezet kisvilágbajnoka volt, többször bokszolt Európa-bajnoki címért is. Keményebb ellenfeleitől (Clinton Woodstól, Thomas Ulrichtól, Danilo Hausslertől és Jean Marc Mormecktől) mind kikapott.

Erdei jól ismeri szeptemberi ellenfelét, aki már többször segítette az Universum bokszolóinak felkészülését, így az edzőteremben jó párszor találkozhattak. Erdei úgy véli jóval esélyesebb a spanyolnál, de Perez komoly ütőreje miatt, "verekedésbe" nem szabad belemennie. A magyar bokszoló jelenleg Ausztriában készül, ahol elsősroban erősít, a kesztyűs edzések majd csak két hét múlva kezdődnek.