Chacón októberben újra Magyarországon bokszolhat

2003.08.06. 13:24
A WBO kiskönnyűsúlyú kisvilágbajnoka, Nagy János Kovács István legyőzője, az argentin Julio Pablo Chacón ellen védheti meg címét. Chacón olcsón, néhány millióért hajlandó vállalni az újabb magyarországi fellépést.
Julio Pablo Chacón nevét 2001. június 16-án jegyezte meg örök életre a magyar közönség, amikor a Kisstadionban a hatodik menetben technikai KO-val felülmúlta a magyar boksz addigi egyetlen profi világbajnokát, Kovács Istvánt.

Chacón háromszor veszített eddig

A hazájában nemzeti hősként tisztelt Chacón ezek után ötször tette kockára világbajnoki címét. Edward Barrios ellen az ötödik, Nicola ellen a negyedik menetben nyert. Polo és Paz ellen már hosszabb csatára kényszerült, előbbi ellen a tizenkettedik, utóbbi ellen a tizedik menet után lett a győztes.

Scott Harrison ellen viszont Glasgow-ban pontozásos vereséget szenvedett, így elveszítette címét. Chacón ezek után súlycsoportot váltott, felhízott a kiskönnyűsúlyúak közé, ahol újabb négy győztes meccsen van túl - nem volt jegyzett ellenfele -, a mérlege így 48 győzelem és három vereség.

A '96-os olimpián Chacón győzött

A kiskönnyűsúly jelenlegi interkontinentális bajnoka, Csönttörő Nagy János, akinek eddig hibátlan a mutatója, tizenhárom meccséből valamennyit megnyerte. A két versenyző a '96-os atlantai olimpián találkozott egymással a negyeddöntőben, és az argentin szoros küzdelemben segédpontokkal bizonyult jobbnak, de az elődöntőben már ő is kiesett, így be kellett érnie bronzéremmel.

Nagy János menedzsere, Rácz Félix az Index érdeklődésére kiemelte, hogy hamarosan, akár már a jövő héten is aláírásra kerülhet a szerződés. "Ha minden a tervek szerint alakul, akkor már október közepén vagy végén összejöhet a találkozó."

Néhány millió

Rácz a pénzügyi feltételekről, amíg nem írják a megállapodást, nem kívánt konkrétumokat mondani, elöljáróban azonban annyit megjegyzett: néhány milliós összegért hajlandó vállalni az argentin a megmérettetést.

Rácz azt is elárulta, hogy nem pártfogoltja a meccs esélyese, de egy intenzív felkészülés után Nagy Jánosnak - a magyar bunyóst a 15 helyen rangsorolják a világranglistán - esélye lehet arra, hogy legyőzze 28 éves riválisát. (Chacónt egyébként a nyolcadik helyre taksálják.)

Három csatorna is érdeklődik a közvetítésért

A meccs iránt egyébként fokozott az érdeklődés a magyar televíziós csatornák részéről, hiszen a két nagy kereskedelmi csatorna mellett az m1 is szívesen vállalja a közvetítést.