Michalczewski Hamburgban állíthatja be a világcsúcsot

2003.08.12. 15:12
Amennyiben Dariusz Michalczewski megnyeri következő két címmeccsét, úgy megdönti Rocky Marcianó 49 mérkőzésből álló győzelmi sorozatát. Az első meccsre októberben kerülhet sor Hamburgban.
Dariusz Michalczewski október 18-án, egy egyelőre még ismeretlen ellenfél ellen Hamburgban lép ismét ringbe, hogy megvédje a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoki címét. Amennyiben ez sikerül a lengyel-német öklözőnek, sorozatban 49. győzelmét könyvelheti el, s ezzel utoléri az amerikai Rocky Marcianót.

A lengyel "Tigris" legutóbb március végén szállt hivatalosan ringbe, amikor a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú bajnoki címmeccsén, a kilencedik menetben kiütötte kihívóját, az amerikai Derrick Harmont. Az Universum öklözője kilenc év alatt 23-szor védte meg WBO világbajnoki övét.

Sokáig úgy tűnt, Sven Ottke, aki az IBF és a WBA nagyközépsúlyú bajnoka lesz Michalczewski következő ellenfele, de a két öklöző egymás szidalmazásán kívül nem került közelebb a nagy meccshez.

A jelenlegi világcsúcstartó, a legendás Rocky 1947 és 1956 között 49 alkalommal diadalmaskodott. Pályafutása során 43-szor kiütéssel bizonyult jobbnak ellenfelénél. "Az én célom az 50 győzelem és úgy gondolom Hamburg jó helyszín lesz a világcsúcs-beállításhoz" - mondta az Universum 35 éves klasszisa.