Hülyének nézik a Klicsko-drukkereket

2003.09.03. 12:04
Nagy felháborodást váltott ki a szurkolók között a múlt hétvégén visszatérő Klicsko gyors győzelme. Miközben a korábbi összegek sokszorosára emelkedtek a jegyárak, a vb-címét márciusban elveszítő ukrán nehézsúlyú meccsén másfél perc alatt kiütötte sörhasú argentin ellenfelét. "Meddig nézi még hülyének az Universum a szurkolókat" - kérdezi a Bild.
Vlagyimir Klicsko a Corrie Sanders elleni veresége óta először szállt ringbe a hétvégén. (Márciusban Sanders óriási meglepetésre háromszor padlóra küldte, majd a második menetben kiütötte a WBO-címvédőt).

A legkockázatmentesebb ellenfél

A fiatalabbik Klicsko most az argentin Moli ellen bokszolhatott, és ahogyan várható volt, gyorsan ki is ütötte. Egyesülete, - a korábban Kovács Kokót, jelenleg pedig Erdei Zsoltot is foglalkoztató Universum ezúttal is biztosra ment, és kiválasztotta a legbiztosabban verhető ellenfelet. (Moli ténylegesen kisebb pocakkal lépett a ringbe).

A meccs igazolta az előzetes félelémeket: 99 másodperc alatt nyert Klicsko. Szurkolói azonban a győzelem ellenére is feldühödtek, hiszen ők azért fizettek elég magas árat ( a drágább belépőkért 825 eurót, azaz több, mint kétszázezer forintot), hogy valódi küzdelmet lássanak.

Tysonnal nem lehetett volna

A Bild szerdai cikkében fel is teszi a kérdést, meddig nézi még hülyének a szurkolókat az Universum, meddig kell még küzdelemre alkalmatlan ellenfelekkel mérkőzniük az universumos versenyzőknek. A menedzser, Klaus-Peter Kohl persze védekezik: "a tavaszi váratlan és igen súlyos vereség után nem lehet Klicskót Tysonnal vagy Lewis-szal összeereszteni".

Kohl megemlíti, hogy a 34 éves Moli mindeddig még nem kapott ki KO-val - amúgy is ez volt a harmadik kudarca -, és abban bíztak, hogy hat menetet képes végigállni. "Számunkra is csalódás volt Moli teljesítménye" - értékel.

Sok-sok "puding"

A német lap szakírója ugyanakkor megjegyzi, hogy nem feltétlenül harmadik, negyedik vonalbeli bokszolók elleni sikerek fogják Klicsko tekintélyét helyreállítani, és a drukkerekkel együtt viasszautasítja Kohl érveit. A Bild szerint szinte valamennyi universumos versenyzőnél megfigyelhető, hogy "pudingok" - maga a menedzser használta ezt a kifejezést - ellen próbálják ki erejüket. Ezt a vádat egyébként Kokó és Erdei jó néhány meccse is alátámasztja.